El Govern anuncia la suspensió de les classes a totes les escoles de Catalunya durant 15 dies per contenir el Covid-19 L'Ajuntament de Sabadell habilitarà mesures per a garantir l'alimentació dels nens i nenes amb ajuts de menjador

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest migdia la suspensió de les classes a totes les escoles, instituts i universitats de Catalunya a partir de demà, divendres 13 de març de 2020, per tal de contenir la propagació del virus Covid-19 i frenar en la mesura del possible l’aparició de nous casos que puguin saturar el sistema sanitari. Aquesta clausura excepcional es mantindrà per un periode mínim de 14 dies, és a dir, fins a finals de mes. A Sabadell, aquest matí ja s’ha decretat el tancament de l’Escola Mas Boadella, al barri de Can Llong, després que el departament de Salut hagi demanat confinar els 35 docents del centre, que representa el 100 per 100 de la plantilla.

La decisió s’ha pres en el marc d’aplicació del Pla d’Actuació del Procicat per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial d’alt risc i hauria de servir com a “mesura de contenció i per evitar la propagació del coronavirus”, segons fonts de la Generalitat. La suspensió de l’activitat lectiva afectarà a tots els centres de Catalunya, siguin de titularitat pública, privada concertada, privada o de qualsevol altra titularitat, i a les diferents etapes educatives. En total tancaran 5.492 centres, incloses les llars d’infants i les escoles d’educació infantil i primària. Es calcula que 1.565.478 alumnes es quedaran sense classe, dels quals 293.300 entre els 3 i els 12 anys.

“Som en una situació extraordinària que requereix la col·laboració de tothom i una dosi de comprensió també extraordinària. La societat catalana donarà exemple de la seva capacitat de superació. No en tenim cap mena de dubte”, ha deixat clar aquest matí el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha demanat “la màxima col·laboració a la ciutadania i a totes les institucions. Ara és l’hora de pensar pel bé de tota la gent, tota la societat”. En aquest sentit, Torra ha emplaçat tothom “a abaixar el ritme per poder contenir la pandèmia i evitar el col·lapse del sistema sanitari”.

En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que l’actuació es duu a terme de manera preventiva, per tal “de mantenir el sistema sanitari preparat i evitar que es compliqui la situació actual”. “Per això hem de reduir el ritme del país i evitar els riscos de contagi”, ha remarcat deixant clar que es prendran “totes les mesures necessàries per protegir els nostres ciutadans i sobretot les persones vulnerables”.

L’Ajuntament de Sabadell tanca els equipaments municipals

Així les coses, l’Ajuntament de Sabadell ha anunciat que a partir de demà quedaran tancats al públic els equipaments municipals per un període de 15 dies prorrogables. La mesura afecta centres cívics, espais joves, ludoteques, pavellons i poliesportius, centres oberts, biblioteques i les oficines de Sabadell Atenció Ciutadana (SAC), que continuaran funcionant de manera telemàtica o per telèfon.  També s’ha suspès l’activitat, seguint l’ordre de la Generalitat, als centres educatius municipals com les escoles bressol, l’Escola Municipal de Música i Conservatori i l’Escola Illa. Igualment, s’han suspès totes les llicències per a esdeveniments a la via pública i s’ha recomanat als promotors d’actes privats no essencials la seva suspensió.

Només quedaran oberts serveis que es consideren essencials com l’atenció de la Policia Municipal i d’Emergències o els registres de llicències d’activitats i d’urbanisme. També continuarà funcionant el transport públic, amb un reforç del servei de neteja dels vehicles, i la recollida de residus i neteja viària.

Pel que fa a l’acció social, l’Ajuntament està elaborant un llistat de persones grans que viuen soles, a les quals es contactarà per saber si necessiten mesures de suport addicional. I s’habilitatan mesures per garantir la suficiència alimentària de les famílies en situació de vulnerabilitat que tinguin filles i fills amb ajuts de menjador, per tal de paliar els efectes derivats del tancament d’escoles.  Per a totes aquelles persones interessades en rebre informació sobre les mesures adoptades per l’Ajuntament, la plaça de Sant Roc ha obert un canal a la xarxa social Telegram.

Leave a Reply

Your email address will not be published.