La Generalitat garantirà els ajuts de menjador escolar mitjançant targetes moneder mentre duri el confinament Al Vallès es distribuiran més de 17.000 targetes a través del Consell Comarcal i dels ajuntaments

La mesura vol evitar els perjudicis del tancament dels menjadors escolars | Cedida

La Generalitat de Catalunya garantirà els ajuts de menjador a l’alumnat beneficiari de les beques menjador i als menors usuaris dels serveis d’intervenció socioeducativa amb servei d’àpat mitjançant la distribució de targetes moneder que emetrà l’entitat financera La Caixa. En total a tot Catalunya es posaran en circulació 140.000 targetes per a infants usuaris del servei de menjador i 20.000 per als menors dels serveis d’intervenció socioeducativa amb servei d’àpat.

Les targetes es començaran a distribuir a partir dels propers dos dies, segons les previsions oficials, a través dels ajuntaments i dels consells comarcals. Es carregarà a cada família l’import de la prestació diària pel total de dies que duri el tancament de centres escolars. Ara com ara s’està acabant d’ultimar l’operatiu per fer possible el lliurament a les famílies.

Aquesta solució permetrà “assegurar als infants que més necessitats tenen el fet de poder continuar disposant de l’ajut del menjador, malgrat que les escoles estan tancades”, expliquen fonts de la Generalitat. La mesura tindrà efecte fins que el Govern suspengui les mesures adoptades per contenir l’expansió del virus Covid-19 i evitar així el col·lapse dels serveis sanitaris.

Més de 17.000 targes al Vallès Occidental

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, que gestiona els ajuts de menjador a la comarca, ja ha començat a treballar per tal d’aplicar la mesura als municipis de la seva demarcació. En el cas del Vallès Occidental es distribuiran 17.388 targetes, de les quals 5.353 a Sabadell i 4.682 a Terrassa.

Les targetes aniran precarregades inicialment amb l’import corresponent als deu dies que no es prestarà el servei de menjador,  durant el temps previst inicialment de tancament dels centres. L’entitat bancària que les emet les enviarà al Consell Comarcal per tal que puguin ser distribuïdes. En el cas dels municipis de Terrassa, Sabadell, Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola, les targetes arribaran directament als ajuntaments.

Dispositiu especial pel Rebost Solidari a Sabadell

D’altra banda, i davant la situació excepcional, la Creu Roja Sabadell, el Rebost Solidari i l’Ajuntament han activat un dispositiu per distribuir els lots d’alimentació a usuaris del Rebost a Fira Sabadell. Aquest dispositiu complementarà el repartiment que continuen fent entitats del Rebost, centralitzant el d’aquelles que no poden continuar portant-lo a terme perquè els seus voluntaris i voluntàries són majoritàriament persones grans. El dispositiu de Fira Sabadell està destinat exclusivament als usuaris habituals del Rebost Solidari, que seran contactats sobre la data i hora en què han de recollir els lots per tal d’evitar qualsevol tipus de concentració de persones.

La distribució la farà voluntariat i personal tècnic de la Creu Roja. Així, es garantiran les mesures de seguretat, tant dels beneficiaris com del personal i voluntariat de de l’ONG. Entre d’altres coses, les persones que vagin a recollir els lots hauran de mantenir la distància de seguretat recomanada i s’hauran de rentar les mans abans d’accedir al recinte. El dispositiu comptarà amb la col·laboració de la Policia Municipal de Sabadell que vetllarà pel correcte funcionament de les normes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.