Publicitat
Publicitat

Els gegants de Sabadell celebraran la suspesa Festa Major amb activitats a través d’internet La coordinadora de colles de la ciutat obre una web i un perfil a les xarxes per mantenir online l'esperit de la festa

Gegants de Sabadell a la Festa Major 2019

Dos dels gegants de Sabadell en una cercavila noctura la Festa Major de l’any passat | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | Els gegants de Sabadell no sortiran al carrer, però sí que celebraran la Festa Major que estava prevista per aquest cap de setmana i que s’ha suspès per evitar la propagació del covid-19. La coordinadora de Gegants de Sabadell, que aplega totes les colles de la ciutat, ha decidit aprofitar aquests dies per donar visibilitat aquest element indispensable de la cultura popular de forma online. “Al principi teniem previst sortir al carrer però la suspensió de la Festa Major i, sobretot, les darreres mesures adoptades per les autoritats sanitàries impedeixen, fins i tot, que puguem sortir espontàniament, de forma que derivarem la nostra activitat a les xarxes”, expliquen els portaveus de l’entitat.

La Coordinadora ha obert una pàgina web i un perfil a Instagram on, aquests dies, s’aniran penjant continguts relacionats amb els gegants de la ciutat. De moment ja s’hi han presentat les diferents colles i un parell d’activitats per als més petits. A partir d’ara, hi aniran publicant “tot allò que es trobi interessant per compartir amb els que gaudeixen amb els gegants”. La idea és “no queda-se de mans creuades” en un moment especial per Sabadell per tot allò que significa tradicionalment la festa grossa com a punt de trobada després de les vacances d’estiu i com a pausa abans de l’inici del curs escolar.

L’activitat online, però, no acabarà amb “les ganes de les colles de sortir al carrer“. Quan arribi aquest moment, és a dir, quan les condicions sanitàries ho permetin, la Coordinadora no descarta organitzar un acte de retrobament amb la ciutadania. No hi ha data concreta, naturalment, però “organitzar una cercavila, per exemple, és relativament ràpid i es pot fer de forma molt àgil”, expliquen.

La Coordinadora valora que l’Ajuntament hagi anunciat el cicle L’Espectacle continua a Sabadell, que reprogramarà tots els actes previstos originàriament a la suspesa Festa Major, però creu que, a la pràctica, “no deixa de ser un projecte massa obert i sense concreció, tenint en compte que la nostra activitat no és un espectacle de teatre, ni un espectacle estàtic, sinó que són cercaviles i és carrer”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.