Publicitat
Publicitat

Els centres de la Fundació Vedruna Catalunya reben el Premi Escoles Verdes 2019 Entre els guardonats hi ha les dues escoles que l'entitat té a Sabadell: Vedruna Carme i Vedruna Immaculada

Vedruna Sabadell

Una activitat de l’Escola Vedruna Carme Sabadell | Cedida

La Fundació Vedruna Catalunya, que té dues escoles a Sabadell, ha guanyat el Premi Escoles Verdes 2019, que impulsa el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i que es va lliurar fa uns dies en un acte a la Universitat de Girona. La Fundació Vedruna ha rebut el reconeixement al treball realitzat als seus centres, entre els que s’hi inclouen les escoles sabadellenques Vedruna Carme i Vedruna Immaculada.

El treball guardonat es va iniciar el 2006 amb un primer Fòrum de Medi Ambient i al llarg d’aquests 13 anys ha inclòs iniciatives que van des d’intervencions pedagògiques a trobades, congressos i la implicació de les comunitats educatives dels centres Vedruna arreu de Catalunya. Tot plegat ha permès també formar docents per tal que puguin liderar iniciatives a les aules que impactin en l’entorn i creïn hàbits sostenibles.

Per a l’equip gestor del projecte, “el premi no és només un reconeixement sinó també un impuls per seguir planificant estratègies i actuacions que, des de les escoles, teixeixin vincles sostenibles amb les comunitats, amb l’entorn i amb el món”. D’aquesta manera la xarxa de centres, que compta amb 32 escoles certificades com a Escoles Verdes o Escoles Sostenibles segueix treballant per impulsar l’ambientalització del currículum, arrelar el concepte d’ecociutadania i incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la pràctica pedagògica.

En les comissions de sostenibilitat dels diferents centres s’hi inclou la participació i implicació dels delegats verds: infants i joves que, des de l’activisme de les escoles, treballen per un entorn i una societat més sostenible.

Leave a Reply

Your email address will not be published.