Publicitat
Publicitat

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 tanca la seva temporada d’activitats assolint els 120.000 usuaris Més de 94.000 persones han passat per l'Espai Cultura, mentre que prop de 25.000 ho han fet per l'Espai Natura

Espectacle a la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859

L’espectacle ‘Minute’ del Fresc Festival va omplir l’Amfiteatre de l’Espai Cultura | (c) Berta Tiana

Finalitza un exitós curs 2016-2017 per a la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, que gestiona l’Espai Cultura i l’Espai Natura, on s’han desenvolupat exposicions, visites i tallers per a escoles i esplais, tallers d’innovació tecnològica i de cuina, espectacles i cinema familiar, a més de la primera edició del Fresc Festival, a l’Amfiteatre dels Jardinets. El balanç de públic de les activitats organitzades per aquesta institució arriba als 120.000 usuaris.

La majoria d’aquests usuaris, més de 94.600 persones, han visitat l’Espai Cultura entre el setembre de 2016 i el juliol de 2017, sense comptar els usuaris del Jardí. Tot un “èxit d’assistència”, diuen els organitzadors, que la Fundació espera repetir amb “una nova programació variada i de qualitat, que vol apropar el públic a diferents disciplines culturals a través de propostes engrescadores i atractives”. Les activitats d’aquesta temporada en aquest equipament han comptat amb més de 52.600 participants, amb un increment d’11.600 usuaris respecte el mateix període del curs anterior. Es tracta dels que han participat a les exposicions, taules rodones, conferències, visites guiades als Edificis Modernistes de l’Antiga Caixa Sabadell, tallers tecnològics i de cuina, activitats pedagògiques per a escoles, cinema d’animació, espectacles familiars i nits de música i teatre a la fresca amb el nou Festival d’Estiu de Sabadell, entre d’altres.

En el camp dels tallers infantils destaquen com a novetat les propostes de cuina, així com la programació de tallers tecnològics Mini Innova, que ha donat un salt endavant introduint nous camps com la realitat virtual, la programació visual aplicada al disseny de videojocs, la impressió 3D o el disseny i fabricació de mini drons. La consolidació de Mini Innova ha motivat l’inici d’una programació paral·lela de tallers per adults, Innova +, que segueix el mateix fil i voluntat d’apropar els participants a la innovació tecnològica, des d’una òptica creativa i pràctica. Totes tres línies de tallers (les propostes infantils de cuina, els tallers tecnològics familiars i els tallers tecnològics per adults) seguiran formant part de la programació de la propera temporada, així com les Jornades e-nforma, que aquest any sota el lema ‘Per un envelliment actiu de qualitat’ van donar a conèixer els avantatges de l’activitat física a qualsevol edat, i que a partir d’ara es desenvoluparan amb caràcter anual.

Més de 16.400 visitants han gaudit de les vuit exposicions i activitats complementàries que han tingut lloc al complex del carrer d’En Font: Antic Egipte i teixits coptes de Montserrat, Les veus del tèxtil, Press Start. Comença el joc, Vitralls retrobats, El bosc de Can Deu. El temps de la natura, Tino Izquierdo, retrospectiva, 66Nº. L’Àrtic com mai l’has vist i Contes Infantils de la Guerra. A més, l’augment de les propostes pedagògiques per a escoles (amb sis tallers nous), ha tingut un impacte positiu amb un increment de més del doble d’usuaris respecte el curs anterior i arribant a més de 3.300 alumnes d’escoles i instituts d’arreu de Catalunya.

Aquest curs també s’ha celebrat la primera edició del Fresc Festival, organitzat durant el juliol a l’Amfiteatre de l’Espai Cultura per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, Joventuts Musicals de Sabadell, l’Alliance Française i UiU promotors. La iniciativa ha inclòs 26 espectacles de música, teatre i escena familiar amb una programació eclèctica i de gran qualitat. Hi han passat artistes de renom com Tomeu Penya, Sílvia Bel, Judit Neddermann, Quartet Brossa, Marc Martinez, Txell Sust i Oriol Pla, entre d’altres, junt amb alguns referents de l’escena sabadellenca, com la companyia Il·lús Teatre, l’Orquestra d’Acordions de Sabadell, la Banda de Sabadell, l’Orquestra Simfònica de Joventuts Musicals i el Teatre Sant Vicenç. Més de 5.500 espectadors han gaudit d’aquest festival d’estiu, que es va tancar aquesta mateixa setmana. Pel que fa a la utilització de l’Espai Cultura per actes d’empreses i entitats, la Fundació ha col·laborat, entre d’altres, amb la jornada lúdica tecnològica Saba-TiC, el festival de contes Vet Aquí Sabadell, la fira Medievàlia, el desè aniversari de la companyia sabadellenca Engruna Teatre i la celebració del Dia de la Música.

Espai Natura

D’altra banda, prop de 25.000 persones han participat a les activitats organitzades per a l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859, és a dir, la Masia de Ca Deu. Aquest equipament, que continua treballant en recuperar el Bosc de Can Deu de les ventades de desembre de 2014, ha desenvolupat convocatpories per a escolars i esplais i tallers de granja per a famílies i grups, a més d’acollir el Museu de la Vida al Camp i celebrar la vintena edició de la Festa BBVA de la Primavera i la segona edició de la Festa BBVA de la Tardor.  Al llarg del curs escolar, gairebé 11.000 alumnes (repartits en 408) grups han pogut gaudir i aprendre a les instal·lacions de l’emblemàtica masia del nord de Sabadell. La majoria de participants són de Primària i en destaquen els més de 4.000 escolars que han vingut a Sabadell des de diverses poblacions de les comarques de Barcelona..

Des de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, destaquen especialment la celebració de la 20a edició de la Festa BBVA de la Primavera, que va incloure una commemoració de l’efemèride amb una gran teatralització sobre la vida rural i moltes noves activitats. La segona gran diada de l’any a l’Espai Natura, la Festa BBVA de Tardor, s’ha consolidat en la seva segona edició tant a nivell de programació com en nombre de participants, segons els organitzadors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.