Publicitat
Publicitat

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 tanca el curs aconseguint un total de 112.000 usuaris

Amfiteatre de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859

Un dels espectacles a l’Amfiteatre de l’Espai Cultura | (c) Espai Cultura Sabadell

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 es consolida com una de les entitats amb més capacitat de convocatòria de la ciutat després de tancar el curs amb un volum total de 112.000 usuaris en les diferents activitats que ha organitzat, bona part de les quals orientades al públic infantil i familiar. D’una banda, més de 85.600 persones han visitat l’Espai Cultura, al Centre, entre el setembre del 2014 i el juliol del 2015, xifra en la qual no s’hi inclouen els usuaris del Jardí, que gaudeixen d’aquest oasi verd al mig de la ciutat. L’altre equipament de la Fundació, l’Espai Natura, ha rebut més de 26.000 persones interessades en les activitats de divulgació mediambientals que s’hi realitzen. Els responsables de l’entitat, sorgida de l’evolució de l’antiga Obra Social de la Caixa de Sabadell, valoren “molt positivament” aquest “èxit d’assistència” i esperen repetir-lo, si no augmentar-lo, en la programació que començarà el setembre i que serà “variada i de qualitat” per apropar al públic “diferents disciplines culturals a través de propostes engrescadores i atractives”.

Pel que fa a l’Espai Cultura, ubicat a l’antiga Escola Industrial del carrer d’En Font, al costat del Mercat Central, la programació 2014-2015 ha comptat amb més de 41.000 usuaris, 4.000 més que la temporada anterior. Les exposicions, taules rodones, visites comentades, tallers de robòtica, visites escolars, espectacles familiars i nits a la fresca són les activitats amb una mes bona acceptació. En aquest sentit, per exemple, les mostres (i activitats paral·leles) L’eclosió del passat: ous i cries de dinosaures, Art a 4 mans, Transposicions. Disseny fora de camp, Joaquim Busquets. Abecedari dels estils de la pintura moderna i contemporània i Pull & Push. Un món empès per la llum han sumat més de 25.000 visitants i la participació de 98 grups escolars a les visites guiades.

La tradicional Diada del Llibre va incrementar el nombre de participants en més de 1.500, superant les 9.800 persones que van passar pel que és un dels centres neuràlgics de la celebració de Sant Jordi a Sabadell. I el nou cicle Estiu a la fresca, que ha agrupat aquest any diferents espectacles teatrals, musicals i de cinema durant el mes de juliol, ha aconseguit una participació de de 2.600 espectadors, un miler més que el que aquestes convocatòries van aconseguir conjuntament l’any passat.

Entre les novetats que s’han posat en marxa en els últims mesos hi ha les visites guiades als edificis modernistes de la  Fundació, que realitzen l’últim diumenge de cada mes, i l’ampliació de l’oferta dels tallers infantils de robòtica del cicle Mini Innova, que ha tingut tan bona acceptació que en molts casos s’han hagut d’obrir nous grups per satisfer la demanda. De fet, una de les novetats de la propera temporada serà la programació de tallers de robòtica i tecnologia per a escoles i esplais. Finalment, els auditoris de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 han estat utilitzats per un total de 49 entitats i més de 43.000 persones, uns paràmetres que van augmentant progressivament cada any.

26.000 persones a l’Espai Natura

Festa de la Primavera Sabadell 2015

La Festa de la Primavera 2015 | (c) Petit Sabadell

Pel que fa a l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859, ubicat a la Masia de Can Deu,  durant el curs escolar 2014-2015 hi ha passat gairebé 13.000 alumnes en 494 grups. Es tracta d’alumnes de tots els nivells, des d’Infantil fins a Secundària, però principalment d’educació Primària. Per a les escoles de Sabadell i de Sant Quirze les activitats s’ofereixen dins del programa Ciutat i Escola de l’Ajuntament de Sabadell, però a la Masia de Can Deu hi venen escoles d’un àmbit geogràfic més ampli. Així, per exemple, destaquen els gairebé 5.000 escolars provinents de la comarca del Barcelonès. Un dels altres èxits del curs ha estat la tercera edició del casal d’estiu ‘Viu l’estiu a pagès’ que durant quatre setmanes al juliol permet que els nens i nenes participants gaudeixin de la natura i del contacte amb els animals aprenent les tasques pròpies de pagès i gaudint de l’entorn.

A banda de les activitats adreçades als escolars i als esplais, l’Espai Natura ofereix un seguit de tallers per a realitzar en família o grups que giren a l’entorn del món rural tradicional i els animals de la granja. De fet, donat l’increment de la demanda d’aquests tipus de convocatòries, durant el darrer curs s’ha programat el taller Conegueu els animals de la granja per a famílies cada diumenge al matí i hi han passat més de 750 participants. Aquests també han pogut conèixer la vida tradicional de pagès a través del Museu de la Vida al Camp, que obre al públic les estances privades de la masia i les sales d’exposició amb les eines tradicionals agrícoles. I la Festa BBVA de la Primavera  s’ha consolidat tant a nivell de programació com en nombre de participants i que ja és una cita obligada a nivell local, comarcal i nacional quan arriba la primavera.

Un fet que ha marcat l’Espai Natura aquest darrer any ha estat  l’episodi de fortes ventades que va patir el bosc de Can Deu el 9 de desembre passat. Les feines de desembosc dels arbres caiguts pràcticament estan acabades. La voluntat de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, propietària i gestora de la finca, és que Can Deu pugui recuperar la seva massa forestal el més aviat possible i continuï essent un espai per al gaudi dels ciutadans i el contacte amb la natura. Per aquest motiu s’ha creat una comissió tècnica per a l’estudi de les línies estratègiques per a la seva regeneració. La comissió, integrada per representants de diverses entitats i administracions relacionades amb el món forestal, ha tingut la seva primera trobada durant el mes de juliol, apuntant ja les primeres recomanacions, ara pendents de valoració.

Leave a Reply

Your email address will not be published.