Publicitat
Publicitat

La Fundació 1859 Caixa Sabadell reinicia la seva activitat L'entitat posa reprèn el cicle de cinema d'animació, el Mini Innova i els tallers a la Masia de Can Deu, entre d'altres

Fundació 1859 Caixa Sabadell

La Masia de Can Deu acollirà un taller per buscar tions i un Casal de Nadal | Cedida

REDACCIÓ | La Fundació 1859 Caixa Sabadell reprèn les seves activitats després de l’aturada de les darreres setmanes per les mesures de contenció del covid-19. Entre les propostes que es reactiven hi ha el cicle de cinema d’animació a l’Espai Cultura Sabadell, els tallers de robòtica i noves tecnologies Mini Innova, els Clubs de Ciència i Cuina i els tallers i activitats a l’Espai Natura Sabadell, és a dir, a la Masia de Can Deu. En tots els casos, la represa es farà seguint les noves directrius del Procicat per garantir la seguretat sanitària, cosa que es traduirà en grups més reduïts i, tal i com ja s’estava fent, cita prèvia o compra d’entrades indispensable per accedir. Aquest és el programa de la Fundació per a les properes setmanes:

Cicle de cinema d’animació

El cicle es reprendrà amb Jacob, Mimi i els gossos del barri, una producció letona del 2019 ja anunciada abans d’aquest últim confinament. Es tracta d’un film sobre sobre l’amistat i sobre com és possible vèncer les injustícies si deixem de banda les diferències i ens unim per defensar una causa comuna que es podrà veure el dissabte 12 de desembre a la tarda (18.00).

Tallers infantils i familiars

També tornen a l’oferta de l’Espai Cultura els tallers de tecnologia Mini Innova i els clubs ‘extraescolars’ habituals: el Club de Cuina (els dimecres de 18.15 a 19.15 per a infants de 6 a 12 anys) i el Club de Ciència (els dijous de 18.00 a 19.00, per a nois i noies de 6 a 0 anys). En el cas del Mini Innova es faran els tallers ja anunciats fins a finals d’any: Converteix-te en youtuber o Lego Wedo 2.0: programem robots.

Taller ‘La granja en família’

Aquesta activitat, una visita a la granja de la Masia de Can Deu els diumenges al matí, ja es va reprendre aquest cap de setmana. Els participants hi coneixen els animals de la Masia de la mà dels educadors de l’Espai Natura. Se’ls pot tocar i alimentar i s’hi expliquen detalls com el nom, quin so fan o quins aprofitaments se’n deriven. En aquest cas, almenys fins el 20 de desembre, els grups seran com a màxim de sis persones i, a partir del 27 de desembre, de deu persones. També s’ha programat una sessió més cada diumenge. Ara el taller es fa a les 10.00, a les 10.45 i a les 11.30. Per participar-hi cal comprar entrada.

Museu de la Vida al Camp

El Museu també ha reobert i es pot visitar cada diumenge (de 12.30 a 14.30). Els visitants hi poden reviure el món de pagès tradicional i gaudir de les estances i de les eines del treball agrícola previ a la mecanització del camp. L’aforament estarà limitat al 30 per cent i les visites han de ser individuals (entenent-ho com a una persona, una família o una unitat de convivència).

Activitat Busquem el tió de Nadal

Aquest mes de desembre també torna aquest taller en el qual els participants troben el seu tió per endur-se’l a casa i alimentar-lo de cara a la Nit de Nadal. L’activitat comença amb el conte del Tió de Can Deu que serveix per conèixer la tradició i dóna peu al inici de la recerca dels troncs al Bosc de Can Deu. Un cop cada família troba el seu tronc, al propi bosc ha de treballar plegada per a convertir-lo en el seu Tió, afegint-li les potes i el nas, pintant-lo i coronant-lo amb una barretina. Aquesta activitat es durà a terme els dissabtes 12 i 20 de desembre en tres torns de matí (10.00, 11.00 i 12.00). Per participar-hi, cal comprar entrada.

Casal de Nadal

L’Espai Natura també organitza un casal de Nadal per a què els nens i nenes de Sabadell i rodalia gaudeixin del Nadal a l’estil del pagès. S’hi faran diferents activitats relacionades amb la vida al camp com fer el manteniment de la granja i l’hort, tallers relacionats amb les Festes… El casal s’adreça a nens i nenes de 4 a 12 anys. Les inscripcions estan limitades a un màxim de 10 infants per torn setmanal. Es desenvoluparà als matins (de 09.00 a 14.00) però també es preveu una versió de matí i tarda, (de 09.00 a 16.00 incloent-hi el dinar). Hi haurà servei d’acollida al matí (de 08.00 a 09.00) i a la tarda (de 16.00 a 17.00). Aquest any es faran dos torns del casal: de dimarts 22 a dijous 24 i de dilluns 28 a dijous 31 de desembre del 2020. El període d’inscripció finalitzarà el dilluns 14 de desembre. Més informació en aquest enllaç.

Leave a Reply

Your email address will not be published.