Recepta de ‘frittatta’, una truita amb pasta!

Frittatta

(c) www.yummly.com/

frittatta

Què tal, com anem? Com us va el darrer trimestre? Vaaa ànims que ja queda menys per les vacances d’estiu! I pensant en les vacances m’ha vingut al cap una recepta italiana. Es tracta de la frittata, similar a la truita a la francesa, però sense plegar. Se sol farcir de carn, vegetals, formatge o fins i tot de bolets.

Però la que us proposo avui la farem amb espaguetis i espinacs!!! Sí sí, espaguetis, o macarrons, en una truita. Ja sabeu que els italians són uns grans amants de la pasta. I vaaa no poseu aquesta cara, que els espinacs, com deia Popeye, van molt bé per fer-se fort; ens aporten un munt de vitamines i minerals que van bé per al nostre organisme i milloren els estats de fatiga. Per tant són ideals per a preparar els exàmens.

Ingredients

  • 300g d’espaguetis.
  • 200g d’espinacs. Millor si són frescos però si no en trobeu els podeu utilitzar congelats.
  • 6 ous.
  • 60g de formatge ratllat. Podeu utilitzar el que us agradi més, però tenint en compte que fem una recepta italiana podríem escollir mozzarella, pecorino o parmesà.
  • Un polsim de sal, un altre de pebre negre i una mica d’oli d’oliva.

Elaboració

Primer de tot bullirem els espaguetis dins d’una olla amb força aigua i un polsim de sal. Un cop bullits els escorrerem i els mullarem amb aigua freda per parar-ne la cocció. Després, en una paella amb una mica d’aigua, courem els espinacs, durant màxim-màxim 15 minuts. Com menys els coguem més vitamines i minerals conservaran. Tot seguit en un bol prou gros hi batrem els ous, amb una mica de sal i una mica de pebre negre. Aneu en compte amb la quantitat de sal si heu escollit un formatge curat com el pecorino o el parmesà.

Posarem els espaguetis, els espinacs i el formatge ratllat dins del bol i ho barrejarem bé amb els ous. I cap a la paella! Primer deixarem que la frittata es cogui d’una banda i després la tombarem, per tal que es cogui per l’altre cantó. Potser en aquest pas necessitareu que un adult us ajudi…

I llestos. Buon appetito!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.