Publicitat
Publicitat

El nou Fresc Festival de Sabadell reserva part de la seva programació als espectacles familiars a l’aire lliure El nou festival d'estiu de la ciutat es portarà a terme a partir del 25 de juny a l'Amfiteatre dels Jardinets

Fresc Festival Sabadell 01

Un espectacle a l’Amfiteatre, l’estiu passat | (c) Petit Sabadell

El Fresc Festival, el nou festival d’estiu de Sabadell que impulsen diverses entitats privades de la ciutat, tindrà lloc també per a la programació familiar. La iniciativa, que es portarà a terme entre el 25 de juny i el 24 de juliol a l’amfiteatre dels jardins de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859, al Centre, programarà espectacles adreçats a la tots els públics i amb caràcter gratuït tots els dissabtes a la tarda, a més d’incloure algunes cites que tot i no ser pròpiament d’aquest àmbit també comptaran, a ben segur, amb un públic familiar. El Fresc Festival l’organitzen conjuntament la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, el BBVA CX, Joventuts Musicals de Sabadell, UiU Promotors i l’Alliance Française. La programació inclourà més d’una vintena de propostes, la majoria a l’aire lliure.

El programa familiar s’encetarà (1 de juliol, 19h) amb Boris the lion, un muntatge protagonitzat per un actor robòtic que no actua amb control remot sinó que ha assajat l’obra i la interpreta escoltant les interaccions del públic. Una altra convocatòria familiar serà Minute, de la companyia Jam, que recupera l’antic ofici de fotògraf de carrer (8 de juliol, 19h). El 15 de juliol (19h) serà el torn de Xucrut Teatre i Simplicitats, una producció que aposta per demostrar el valor del joc, l’humor i les històries compartides en una societat on sembla que el consum omple tots els buits.  I una setmana després (22 de juliol, 19h) es podrà veure Tub’luberlue, un espectacle francès de circ i humor signat per la companyia Belzedon per a totes les edats i protagonitzat per un devorador de taronges una mica eixelebrat i força estrafolari. La programació estrictament familiar es completarà amb la projecció, en aquest cas a l’Auditori 3 (3 de juliol, 19h) de La llegenda de Salira, una pel·lícula canadenca d’animació (2013) nominada als Oscar 2014 i que presenta les aventures d’un grup d’esquimals de la tundra àrtica per accedir a Salira, una terra sagrada on hi ha caça en abundància.

Fresc Festival Sabadell 02

Una escena de ‘Tub’luberlue’ | Cedida

La resta de la graella també inclou propostes aptes per als més joves de casa. És el cas dels concerts que oferiran les principals formacions de l’edició d’aquest any del programa Oh Happy Day.  Les Sound Six, finalistes de l’edició d’aquest any hi actuaran el diumenge 2 de juliol (19h) i una setmana després (9 de juliol, 19h) ho faran els guanyadors, el jove duet Frienship Sound. També passarà pel certamen el darrer èxit del Teatre Sant Vicenç, el musical No són maneres de tractar una dona que es podrà veure a l’Amfiteatre el 21 de juliol (22h) amb direcció de Francesc Rocamora i Joel Signes.

Aposta per la música

La resta del programa inclou noms com The Sey Sisters, Tomeu Penya, Marc Martínez, Oriol Pla o Judit Neddernann i el Quartet Brossa, entre d’altres.  La música és el principal ingredient del Fresc Festival, que contempla tot tipus de gèneres i estils per abraçar un espectre ampli de públic i integra els concerts del XVIII Festival Internacional de Música de Sabadell 2017, organitzat per Joventuts Musicals de Sabadell.

L’Amfiteatre acollirà una de les parades de la gira d’estiu del cantautor mallorquí Tomeu Penya (27 de juny, 22h). Per la seva banda, The Sey Sisters passaran pel festival 10 de juliol (22h) presentant els temes que integren el seu primer disc, Let freedom ring. El FFSBD17 presentarà també Amors d’estiu (20 de juliol, 22h), un espectacle protagonitzat per Judit Neddermann i el Quartet Brossa amb un repertori que inclou des de  Schubert fins a grans cançons de pop-rock que tracten el tema de l’amor. La Big Band del Maresme hi presentarà (19 de juliol, 22h) un espectacle eclèctic amb una part protagonitzada per Txell Sust amb temes emblemàtics del jazz vocal. Per la seva banda, la Cobla Mediterrània protagonitzarà (6 de juliol, 22h) Catalunya 1937, una proposta que reviu la gira que aquell any va fer una ambaixada artística catalana per buscar suports per a la República. Una altra cita musical serà la protagonitzada per Dopplers, un cor vocal danès que fa de cada concert una experiència comunicativa única a través de la interacció amb el públic. La formació actuarà el 24 de juliol (22h).

El grup francès Amélie-Les Crayons (28 de juny 22h); Fènix Blau (12 de juliol, 22h), una formació integrada per virtuosos sorgits de l’ESMUC o els Mariners de Riera (5 de juliol 22h), amb una selecció d’havaneres, completaran un programa musical que també té cabuda pels artistes sabadellencs. En aquest sentit, el certamen ha programat l’Orquestra d’Acordions de Sabadell, amb un concert (26 de juny, 22h) titulat De París a Buenos Aires i protagonitzat per Marta Valero i l’argentina Sandra Rehder. També hi haurà l’actuació (29 de juny, 22h) de la secció de vent de l’Orquestra Simfònica de Joventuts Musicals de Sabadell sota la direcció de Frederic Oller; la Banda de Música de Sabadell, dirigida per Bernat Castillejo; i la Il·lús Teatre Orchestra, els músics que habitualment participen als muntatges d’aquest grup sabadellenc que protagonitzaran un espectacle en solidari (17 de juliol, 22h) per commemorar els vint anys de la formació dirigida per Jordi Fité.

Pel que fa al teatre, el Fresc Festival portarà a Sabadell alguns dels espectacles de mitjà format que més èxit han tingut aquesta darrera temporada a la cartellera barcelonina. El nou certamen estiuenc serà el marc en el que es podrà veure (4 de juliol, 22h) el gran èxit Ragazzo, en el qual l’actor Oriol Pla (Merlí, Incerta Glòria) dóna vida a Carlo Giuliani, l’activista antiglobalització que va morir en estranyes circumstàncies durant les manifestacions del 2001 a Bolonya en contra de la reunió del G8.Encara en clau teatral també es podrà veure  (7 de juliol, 22h) Les dones sàvies, el muntatge del Teatre Maldà protagonitzat per Enric Cambray i Ricard Farré que versiona la cèlebre peça de Molière. Una altra cita teatral (11 de juliol, 22h) serà Humor i hòsties, el one-man-show de l’actor Marc Martínez (Mal Martínez) que ha recollit elogis unànimes de la critica i en el qual el protagonista fa un repàs a la seva vida. Per completar l’oferta teatral, l’actriu Sílvia Bel també passarà pel Fresc Festival. Serà el 30 de juny (22h) per presentar Emparaulant la vida, un recull poètic que interpreta amb Juan Manuel Galeas (cantaor) i José Santiago (guitarra).

Les localitats per a aquests espectacles ja es poden adquirir a través de la plataforma Codetickets (www.codetickets.com) o bé, presencialment, a l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (c. d’En Font 25, Sabadell, de dimarts a divendres de 17 a 20.30 h; dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 21 h; i, diumenges d’11 a 14 h).

Leave a Reply

Your email address will not be published.