Publicitat
Publicitat

Francesc Membrives, professor de La Cams: “Qualsevol edat és bona per aprendre música” El músic, compositor i docent sabadellenc explica els objectius del l’escola de música i arts del Centre de Sabadell

La Cams Curs 18/19

La Cams segueix el ritme d’aprenentatge de cada alumne

Francesc Membrives és un polifacètic músic sabadellenc que compagina la seva feina de compositor i director musical amb el món de l’ensenyament. És professor de música de Secundària a l’Escola Sant Nicolau i professor de piano, acordió, llenguatge i corals de l’Escola  Municipal de Música de Matadepera.

És membre fundador de l’Orquestra d’Acordions de Sabadell, amb la qual ha actuat al País Basc, Bulgària, Alemanya, Itàlia, França i la República Txeca, guanyant  diferents premis nacionals i  internacionals. Ha gravat per a TV3 i TVE. Ha composat tres cantates: El músic eixelebrat, La mare dels ous i Un Rei per la Bretanya, premi Mirall de la Generalitat de Catalunya, totes amb lletra de l’escriptora i guionista sabadellenca Anna Fité. Ha creat el musical Els músics de Bremen, per a Big Band, cor de nens i solistes

Francesc Membrives, professor de La Cams

Fracesc Membribes

Amb més de 10 anys d’experiència en la gestió i planificació d’escoles privades de música, parlem amb ell de La Cams, l’escola de música i arts de l’Agrupació Pedagògica Sant Nicolau, oberta a tota la ciutat.

-Què és La Cams?

– LA CAMS es una escola d’arts de primer nivell, vinculada al conservatori de Liceu en la seva oferta musical, amb més de 15 anys d’experiència i els millors professionals per al desenvolupament de cada activitat. Volem promoure l’educació artística que ajuda al  desenvolupament d’habilitats com la concentració, la creativitat, la sensibilitat o el treball en equip. Això ho fem en les activitats de música, teatre i dansa.

El Conservatori del Liceu ofereix ensenyaments musicals arreu del país, a través d’una xarxa d’escoles de música vinculades, que comparteixen una metodologia i unes activitats per a alumnes i professors que en garanteixen el nivell qualitatiu.

– Quines seran les novetats de La Cams per al proper curs?

– De cara al curs 2018/2019, mantenim les nostres activitats i ampliem l’oferta amb classes d’un nou instrument, l’ukelele.

– El fet que sigui una escola de primer nivell i vinculada al Conservatori del Liceu fa que hi hagi algun requisit per accedir-hi?

– El nostre objectiu és que l’alumne gaudeixi amb la música, que aprengui a escoltar i memoritzar i no importa ni l’edat ni els coneixements previs. Adaptem el repertori a  les necessitats de cada alumne. El més important es aprendre assolint conceptes de manera pràctica tenint en compte sempre l’objectiu final.

– Des de la teva experiència com a docent musical, diries que hi ha alguna edat ideal per aprendre música?

– A La Cams defensem la música per a totes les edats. Creiem que qualsevol edat és bona per aprendre música. El llistó el posa cada alumne i el professor ha d’acompanyar-lo i guiar-lo en aquesta formació.

La Cams es troba en ple Centre de Sabadell, al carrer Jardí 72 (telèfon 937 27 41 23). És un centre amb 15 anys d’experiència, amb un total d’onze professors que imparteixen classes de piano, guitarra clàssica, guitarra elèctrica, bateria., flauta travessera, saxo,  clarinet, cant, acordió, violí, violoncel i ukelele. A més, ofereix activitats de teatre i dansa per als mes petits.

 Ara mateix les inscripcions per al curs que ve estan obertes i us en podeu informar en aquesta web: http://lacams.cat/

Leave a Reply

Your email address will not be published.