La 22a Festa BBVA de la Primavera obre una gran temporada d’activitats a l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859 L'equipament potencia els tallers i les activitats familiars i instal·la una 'foodtruck' per completar la seva oferta

Foodtruck Espai Natura Sabadell

La ‘foodtruck’ complementarà amb gastronomia l’oferta d’oci de l’Espai Natura | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | L’Espai Natura Fundació 1859 Caixa Sabadell, a la Masia de Can Deu, vol ser un dels centres neuràlgics de la programació familiar de Sabadell quan arriba el bon temps. Per això, la Festa BBVA de la Primavera, que se celebrarà aquest diumenge 7 d’abril, serà el tret de sortida d’un programa que inclou des de tallers variats fins a projeccions de cinema, entre d’altres activitats, i que es completarà amb la presència al recinte d’una espectacular foodtruck per complementar les propostes amb una oferta gastronòmica “variada i molt interessant”, avancen els seus responsables. La idea és que “les famílies que vinguin a l’Espai Natura puguin gaudir no només de l’entorn espectacular sinó també de serveis que facin la seva experiència més agradable”, sintetitza Hilari Teixidó, gestor de l’espai.

El més immediat és una nova edició de la Festa BBVA de la Primavera, una cita familiar ineludible que omple de gent i activitats tant la masia com el bosc i la granja de Can Deu. L’any passat hi van participar més de 6.000 persones, atretes per aquesta proposta que es defineix com una jornada d’oci familiar en contacte amb la natura. Aquest any, el programa repeteix l’esquema tradicional, amb tallers familiars de natura, espectacles teatrals, una gimcana infantil solidària amb el Rebost Solidari de Sabadell o jocs d’enginy. Aquest any, a més, els participants podran entrar al Laberint de la companyia Itinerària, participar als Cercles de Percussió de la companyia Unisó i veure en acció les divertides gallines de l’espectacle itinerant Corral Kaos, de la companyis Scura Plats. Tot plegat acabarà amb un concert del grup Xiula.

Una de les novetats de la Festa serà que el tradicional espai de restauració que es situava al costat del prat de la masia es substituirà per dues foodtrucks d’alumini d’estil americà, una de les quals es quedarà ja al recinte per completar l’extensa programació que s’hi realitzarà en les properes setmanes. A més de totes les atraccions, els participants podran prendre part, un cop més en el concurs de dibuix infantil, el concurs de fotografia o, una altra novetat, el concurs de pintura ràpida. Tots aquests certamens tenen com a temàtica la propia Festa. L’oferta també inclou visites al Museu del a Vida al Camp i als animals de la granja, un dels principals reclams de la celebració, i una mostra gastronòmica de tastets a càrrec d’entitats i associacions de Sabadell. “Tot plegat és possible, com totes les activitats de la Fundació Sabadell 1859, per la implicació del BBVA”. remarca Joan Carles Sunyer, director de la Fundació.

Tallers per a tots els gustos

Superada la Festa BBVA de la Primavera començarà una programació que convertirà l’Espai Natura en un dels principals enclaus de l’oci a Sabadell durant els caps de setmana. Cada dissabte i cada diumenge hi haurà multitud de taller familiars, començant pel Busquem ous de Pasqua que va tenir un gran èxit l’any passat. També s’hi faran els tallers Fem pa, Fem oli, La llana, L’hort, o El Bosc dels Sentits. El recinte serà també la seu, aquest any, de la projecció de les pel·lícules guardonades al Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló i, a més, el programa es completarà amb d’altres iniciatives que s’estan acabant de concretar. Els participants dels tallers i els visitants del Museu de la Vida al Camp (que obrirà, com és habitual, cada diumenge) podran gaudir d’un pack dinar amb descompte a la foodtruck que també funcionarà d’altres dies per a qui s’hi vulgui acostar simplement a sopar o prendre alguna cosa a la fresca.

La idea d’aquesta iniciativa es consolidar l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859 com un punt de referència del rodal de Sabadell tant per als sabadellencs com, principalment, per als molts residents a d’altres poblacions de les comarques de Barcelona que s’hi acosten cada cop amb més frequència. “El fet de disposar d’una oferta gastronòmica regular farà que aquests usuaris gaudeixin d’un millor servei i puguin venir al matí, gaudir de l’espai i dels tallers i, després, quedar-se a dinar abans de tornar a casa”, relata Teixidó. La instal·lació gaudeix de gairebé 30.000 visitants anuals, comptant les escoles que aprofiten en la seva oferta pedagògica i els particulars que participen en les seves activitats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.