Publicitat
Publicitat

Tot a punt per a la celebració de la diada de Sant Jordi a diferents espais de la ciutat El passeig de la Plaça Major i el Jardí de l'Espai Cultura Sabadell seran els punts centrals de la festa a Sabadell

La Diada de Sant Jordi a Sabadell tornarà a tenir aquest any el passeig de la Plaça Major com a centre neuràlgic, tal i com ja va passar l’any passat. Hi haurà set parades de llibreters a la plaça del Doctor Robert, des del diumenge 22 a la tarda i tot el dilluns 23 d’abril, com també una cinquantena d’autors sabadellenca a punt per signar les obres que han publicat el darrer any.  Al passeig de la Plaça Major, d’altra banda, hi haurà 68 parades d’entitats durant tot el dia.  Els autobusos urbans no circularan entre el passeig Manresa i el carrer de la República per tal de reservar tot aquest espai de l’eix central als vianants. A més, haurà unes 160 parades repartides per la resta de la ciutat. Unes 70 persones a títol individual instal·laran parades de roses i 92 comerciants minoristes de flors i de llibres, col·lectius diversos, entitats associatives i centres educatius han demanat de posar punts de venda de llibres i/o roses a diferents indrets de. Tant els uns com els altres poden tenir parada el diumenge i el dilluns durant tot el dia, si volen.

Durant la diada de Sant Jordi, com ja és una tradició, les famílies podran participar en les diverses  activitats programades pel Museu d’Història (al carrer Sant Antoni), el Museu d’Art i les Biblioteques Municipals (al mateix passeig de la Plaça Major). D’altra banda, els jardins de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 –coneguts com a Jardinets de la Caixa– oferiran com cada any parades de llibres i roses, com també activitats diverses, igual que ho faran el Museu Paleontològic i el Museu del Gas.

El Mercat Central de Sabadell, amb el suport de l’Ajuntament i la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” celebrarà durant la diada i per cinquè any consecutiu una campanya de recollida de productes per al Rebost Solidari. El mercat es mobilitzarà per obsequiar amb una rosa tots els clients que vulguin col·laborar en la recollida d’aquests productes per a les famílies que ho necessiten. Es tracta d’una campanya d’intercanvi de roses per productes de primera necessitat, és a dir, que a canvi de qualsevol donació de productes –com ara sucre, farina, llet, sabó de cos…– es regalarà una rosa. La finalitat de la campanya és incrementar les reserves d’alguns productes que el Rebost recull de forma permanent i introduir-ne un de nou: el sabó de cos; també de primera necessitat i tingut menys en compte fins ara.

D’altra banda, l’Associació de Comerciants de Sol i Padrís organitza una Festa de Sant Jordi, que es farà el diumenge 22 d’abril, de 9 del matí a 4 de la tarda. La jornada proposa diverses activitats obertes a tothom, com ara tallers infantils, de fang, de roses, de puntes de coixí, punts de llibres i imants de nevera; una fira d’intercanvi de llibres i d’altres articles, una exposició de dracs, xocolatada popular, sessió de contes, exhibició de sardanes… La festa finalitzarà amb una sardinada popular oberta al veïnat. Per la seva banda, els comerciants de Comerç Creu han previst dur a terme un taller de roses de Sant Jordi el dilluns 23 (entre les 10 i les 19h), a la plaça de la Creu de Barberà. L’activitat s’adreça a nens i nenes que vulguin fer roses de paper amb diferents materials.

Aniversari de Pompeu Fabra i altres activitats culturals.

Les activitats tradicionals com l’actuació castellera dels Saballuts tindrà lloc el dilluns (20h) al passeig de la Plaça Major, mentre que la ballada de sardanes –a càrrec de Sabadell Sardanista– es farà el dilluns, (18h) a la plaça de Sant Roc. També dilluns (d’11 a 11.30h i de 16.30 a 18h) a la plaça del Doctor Robert, hi haurà una lectura pública d’homenatge a Pompeu Fabra, ara que fa 150 anys que va néixer i 100 anys que va publicar la Gramàtica Catalana, com també es llegiran poemes de Montserrat Abelló, de Maria Aurèlia Capmany i de Manuel de Pedrolo, tres escriptors que fa 100 anys que van néixer. L’activitat l’organitza el Centre de normalització Lingüística (CNL) de Sabadell amb la col·laboració d’Òmnium Cultural.

Leave a Reply

Your email address will not be published.