Publicitat
Publicitat

L’Ajuntament assegura que els visitants de la Fira Reial “tindran garantides totes les mesures de seguretat” Unes 24.200 persones passaran per la cavalcada estàtica amb un estricte protocol sanitari per evitar el covid-19

EL Vapor Reial de l’any passat a Fira Sabadell | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | Un total de 24.200 persones passaran entre el 2 i el 5 de gener per la Fira Reial que Ses Majestats els Reis d’Orient instal·laran a Fira Sabadell durant la seva estada a la ciutat per fer tots els preparatius pel dia 6 de gener. La situació sanitària d’aquest any els impedirà fer la seva tradicional Cavalcada prèvia a la nit de Reis, però Melcior, Gaspar i Baltasar ho compensaran venint abans i establint el seu quarter general a l’equipament de la Gran Via, on rebran els nens i nenes de Sabadell juntament amb els seus patges i amb tots els personatges que els acompanyen habitualment.

La Fira Reial funcionarà en horari de matí i tarda els dies 2 i 3 i en horari únic de tarda els dies 4 i 5. Per accedir-hi serà indispensable haver aconseguit una de les entrades gratuïtes que es van distribuir des de la web de l’Ajuntament fa uns dies i que es van exhaurir ràpidament. Els responsables municipals han fet avui una crida a les persones que no tenen cita prèvia per tal que no acudeixin a la Fira Reial ni que sigui per provar sort. “No podran entrar”, ha remarcat el regidor de Cultura, Carles de la Rosa. “Però podran seguir la Fira Reial en la retransmissió en streaming que es farà el dia 5 de gener a la tarda (18.00-20.00) des del canal de l’Ajuntament a YouTube en col·laboració amb Ràdio Sabadell”, ha afegit.

Protocol de seguretat

El responsable municipal de Cultura ha institut que tots els visitants de la Fira Reial “tindran garantides totes les mesures de seguretat”. Per accedir a la Fira caldrà seguir un protocol molt pautat i que inclou la presa de temperatura i l’aplicació de gel hidroalcohòlic o la utilització obligatòria de mascareta. Els visitants hauran de fer cua guardant la corresponent distància a l’esplanada del davant de Fira Sabadell i accediran al recinte per dos punts corresponents als dos circuits interiors previstos. La sortida també s’efectuarà per dos punts, un en direcció al carrer Covadonga (on s’ampliarà la vorera però sense tallar-lo a la circulació) i l’altre en direcció al carrer Tres Creus.

Al recinte reial hi entraran una mica més de 250 persones cada quart d’hora i es calcula que a la cua s’hi estaran mitja hora. Per tant la visita durarà, en total, uns tres quarts. Els organitzadors han demanat puntualitat rigorosa i han advertit que no cal anar-hi més d’hora del compte (perquè no estarà permès esperar-se als voltants de Fira Sabadell) ni, òbviament, arribar tard, perquè no es podrà entrar fora de l’hora indicada a la reserva prèvia. Tots els visitants rebran en els propers dies un mail d’instruccions per garantir que se segueixen totes les indicacions i, in situ, hi haurà agents cívics, personal de protecció civil i agents de la Policia Municipal vetllant perquè tot surti com està previst.

A l’interior de la Fira Reial els espectadors s’hi trobaran tots els personatges tradicionals de la Cavalcada de Sabadell i, naturalment, els tres personatges reials. Una de les sorpreses serà la nova carrossa de l’Ambaixador, plantejada com una màquina dels desitjos que s’alimenta de la il·lusió dels nens i les nenes i la transforma en l’energia que mou l’estel de Nadal. Tots els participants aniran amb mascareta i cada dia, abans d’obrir portes, passaran un test d’antígens per garantir la màxima seguretat possible. També hauran de seguir un estricte protocol de vestuari i maquillatge. Els vestits es desinfectaran després de cada sessió.

Per tots aquells nens i nenes que s’hagin quedat sense accés a la Fira Reial, l’Ajuntament ha posat en distribució 25.000 entrades per anar a donar la carta als Carters Reials que hi haurà a tres punts de la ciutat: la Granja del Pas, el Centre Cívic de Can Rull i LaSala Miguel Hernández. Tant en aquests punts com al Campament Reial de la Casa Duran –per al qual les cites prèvies també estan exhaurides– hi haurà uns codis QR a través dels quals es podrà rebre un missatge de l’Ambaixador. A la web municipal també s’habilitarà un espai on els petits i petites puguin fer una carta virtual a Ses Majestats i rebre la resposta per part dels propis Reis Blanc, Ros i Negre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.