Publicitat
Publicitat

La Fira de Santa Llúcia de Sabadell obre nova edició amb els ulls posats als mercats de Nadal nòrdics

Fira de Santa Llúcia de Sabadell

Les ponsèties són un dels productes estrella de la Fira | (c) Petit Sabadell

La Fira de Santa Llúcia de Sabadell ja està en marxa al passeig de la Plaça Major. La trentena de parades que integren aquest tradicional mercat de Nadal, dues menys que l’any passat, van obrir ahir i funcionaran cada dia fins el 23 de desembre amb l’objectiu d’incrementar vendes respecte de fa dotze mesos. Tant l’Ajuntament com els paradistes estan convençuts que això és possible després de l’obertura, pràcticament total, del passeig i amb el reclam que suposa la pista de gel contigua i que va engegar fa una setmana. “De fet, el primer dia ja s’ha notat una gran afluència de gent i, malgrat que ja portem tres edicions al Passeig, aquesta serà especial perquè l’espai és molt més practicable que abans“, diu Daniel Jiménez, president de l’Associació de Paradistes de la Fira de Santa Llúcia de Sabadell. Jiménez va inaugurar ahir la iniciativa fent una breu passejada per les parades amb el regidor de Comerç de l’Ajuntament, Carles Bosch per qui “la Fira obre una campanya de Nadal que serà molt profitosa per a tots i a més ho fa en un àmbit ideal [el ‘nou’ Passeig]”. Els paradistes ja comptaven que aquest primer cap de setmana serà complicat a causa de la pluja.

Carles Bosch Comerç Sabadell

Carles Bosch i Daniel Jiménez, ahir a la Fira | (c) Petit Sabadell

Amb aquestes bones perspectives, l’Ajuntament i els venedors treballen en un nou model de Fira que inclogui, a més de les parades tradicionals, llocs dedicats a d’altres productes. “La fórmula actual està plenament consolidada però pretenen obrir-la a d’altres sectors, com l’alimentari, i així anar-la aproximant al que serien les fires nadalenques que es porten a terme als països nòrdics“, va explicar Bosch. El regidor va apuntar que la transformació podria començar ja el proper any, per bé que la Fira del 2015 serà responsabilitat de l’equip de govern que es pugui configurar després de les eleccions municipals del proper maig.

De moment, però, les trenta parades habilitades aquest any ofereixen tot allò necessari per decorar les cases per Nadal, des d’arbres i tions fins a les indispensables figures del pessebre. Com a novetats hi ha els caganers d’aquest any, dedicats a figures destacades de l’actualitat i entre els que en sobresurt un protagonitzat per Torrente; i nous models d’il·luminació, un àmbit en el qual els leds de baix consum s’han imposat definitivament. Malgrat tot, els més venuts continuen sent clàssics com les ponsèties (o flors de Nadal) i els rams de la sort elaborats amb vesc.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.