‘A Sabadell som clicks’ arriba a la tercera edició consolidada com la fira de clicks més gran d’Europa

Mostra 'A Sabadell som clicks'

La mostra ‘A Sabadell som clicks’ de l’any 2013

La fira A Sabadell som clicks arriba aquest cap de setmana a la seva tercera edició convertida en el certamen més gran d’Europa protagonitzat pels cèlebres ninots creats el 1974 a Alemanya i convertits des de llavors en una de les joguines més universals de tots els temps. Aquest any, l’exposició constarà de deu diorames, un dels quals de vuitanta metres quadrats, elaborats per uns 40 socis de l’entitat Somclicks. A Sabadell som clicks es podrà visitar dissabte i diumenge al recinte de la Gran Via i els seus organitzadors confien en superar els prop de 13.000 visitants aconseguits l’any passat. “Crec que en aquesta ocasió podríem arribar als 15.000”, afirma Alexis Andreu, president de Somclicks.

Malgrat que les temàtiques d’aques tipus d’exposicions són sempre molt semblants, donades les diferents col·leccions d’aquest producte actualment comercialitzat per Playmobil, “cada exposició és única i irrepetible“. Sobretot en aquesta ocasió en què s’estrenen tres diorames molt especials. Un d’ells té vuitanta metres quadrats i reprodueix la ciutat de Barcelona fent un homenatge a Floquet de Neu; l’altre és una reproducció de la batalla de Troia amb un espectacular Cavall de Troia realitzat per uns dels dioramistes (socis de l’entitat organitzadora) més reconeguts a nivell europeu; i el tercer, de cinquanta metres quadrats, és un homenatge al Tricentenari de Catalunya, plantejat com una auca dels diferents esdeveniments que van desembocar en l’Onze de Setembre de 1714. L’oferta es completa amb escenes més habituals però no per això menys espectaculars de temàtiques diverses: western, medieval, dinosaures…

Una oferta molt copleta
Tot plegat, una mostra única a Europa, on sovintegen les exposicions de clicks però sense que n’hi hagi cap de les dimensions i la continuïtat de la de Sabadell. “Potser esporàdicament es podria trobar algun diorama més gran, però no hi ha cap certamen globalment més gros i amb la periodicitat del d’aquí“, valora Andreu. A Sabadell som clicks es completa amb un espai de dibuix per als més petits, inflables i una ludoteca.  També s’ha previst un espai d’intercanvi de clicks i tallers de customització, a més d’estands en els quals es podran adquirir peces descatalogades o novetats de Playmobil arribades directament des d’Alemanya. I encara més: també es desenvoluparà una mostra de pel·lícules fetes amb personatges de Playmobil que es projectaran en franja de matí i tarda durant els dos dies. Tota aquesta oferta fa que l’exhibició sabadellenca atregui fins i tot amants dels clicks d’arreu d’Europa, apart de multitud de venedors alemanys.

Mostra 'A Sabadell som clicks'

La mostra ‘A Sabadell som clicks’ de l’any 2013

A Sabadell som clicks és un dels principals projectes anuals de Somclicks, una entitat que reuneix des de nostàlgics d’aquesta joguina fins a les últimes generacions. “Som una associació molt familiar perquè hi ha des dels pares que jugaven amb els clicks de petits fins als seus fills, que han continuat amb la tradició”. Tots ells compaginen la seva afició amb la feina i, de fet, l’exposició la van muntar el cap de setmana passat, després d’un treball previ consistent en plantejar els respectius diorames en un croquis a escala i repartir la feina de muntatge entre els diferents participants. “Entre els socis, a més, n’hi ha de tot tipus: els que són puristes i no inclouen cap peça que no sigui de Playmobil fins als més partidaris de la customització que, fins i tot, es construeixen algunes de les peces que utilitzen”, explica el president de Somclicks.

Com ja és una tradició, la fira tindrà també una vessant solidària. Part dels diners de l’entrada (3 euros per als adults i gratuïta per als menors de 12 anys) es destinaran a Oncolliga Sabadell, una entitat que dóna suport a les persones malaltes de càncer i als seus familiars. Per Alexis Andreu “és bo que tothom vegi que a la nostra societat conviuen situacions divertides i agradables, com la pròpia fira A Sabadell som clicks, amb situacions dures que no cal explicar perquè tothom les ha patit“.

Somclicks ja té, a hores d’ara, plans per a la quarta exposició, és a dir, la de l’any que ve. El seu president assegura que “serà més conceptual” i que tindrà “participacions destacades” per bé que, ara com ara, només es pot dir que damunt la taula hi ha “una idea fantàstica”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.