La fira de clicks de Sabadell arriba a la quarta edició amb 17 diorames per homenatjar el creador d’aquesta joguina

Fira clicks Sabadell 01

Un dels diorames de l’edició de 2014 | (c) Petit Sabadell

La fira sobre l’univers dels clicks de Playmobil torna a Sabadell per quart any consecutiu sota el títol A Sabadell som clicks i organitzada per l’Associació catalana Somosclicks amb la col·laboració de l’Ajuntament. La mostra, una de les més grans d’Europa dedicada als famosos ninotets creats a Alemanya els anys 70 i que s’han convertit en una de les joguines més universals de tots els temps, es podrà visitar dissabte i diumenge a Fira Sabadell i s’aprofitarà per retre un homenatge a Horst Brandstätter, fundador de l’empresa Playmobil, mort el 3 de juny passat a l’edat de 81 anys.

Com ja ha esdevingut una tradició, els clicks envairan tot el recinte de Fira Sabadell amb l’objectiu d’acostar a tothom aquestes figures i els escenaris que es poden reproduir amb la gran quantitat d’accessoris, vehicles o edificis que els acompanyen. El públic podrà visitar 17 diorames de grans dimensions, el més gran dels quals fa 55 metres quadrats. Les temàtiques d’aquestes escenificacions giren aquest any entorn de temes com els pirates, els trols, l’oest, el Senyor dels Anells, els napoleònics, Mary Poppinso el món asiàtic, Àfrica, entre d’altres. Es tracta de creacions realitzades pels membres de Somosclicks.

Un any més, d’altra banda, es realitzarà el joc Buscaclick. Els visitants rebran un full en el qual hi ha representades un seguit de figures (amb clicks, naturalment) que caldrà localitzar en els diferents diorames, indicant en el mateix full on es troben. Tothom que encerti accedirà a un sorteig de lots de Playmobil. Altres activitats programades són l’espai de dibuix i color pels més petits, atraccions inflables a l’exterior o un espai de ludoteca, a més d’una tòmbola solidària amb Oncolliga, entre d’altres.

Fira clicks Sabadell 02

La Fira inclou parades per adquirir clicks| (c) Petit Sabadell

La Fira també tindrà un espai pel cinema Playmobil, que es projectarà en franja de matí i tarda durant els dos dies. I, com ja és habitual, els grans col·leccionistes i els aficionats podran adquirir peces descatalogades, novetats que ja han aparegut al mercat alemany o senzillament les que es poden trobar encara a qualsevol comerç actualment, a més de complements i tot tipus de material relacionat amb la joguina en qüestió.

Solidaritat amb Oncolliga

A Sabadell som clicks 2015 tindrà, igualment, un propòsit solidari per ajudar l’associació Oncolliga. Somosclicks, com sempre fa amb les fires que promou, ha decidit col·laborar amb una entitat sense ànim de lucre i destinar una part dels diners recaptats a finalitats solidàries. La Delegació Oncolliga
de Sabadell pertany a la Fundació Privada Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica, constituïda al desembre de 2003 i dedicada a l’atenció psicosocial de les persones amb càncer i dels seus familiars.

La fira de clicks de Sabadell es podrà visitar dissabte i diumenge de 10h a 20h. L’entrada és gratuïta per a menors de 12 anys i de 3 euros per als adults. Tots els visitants rebran una butlleta per participar en un sorteig de lots de clicks. Aquesta setmana ja s’han realitzat visites a l’exposició per a grups.

Leave a Reply

Your email address will not be published.