Publicitat
Publicitat

Sabadell torna a ser la capital de les arts escèniques per a la primera infància amb el 15è Festival El Més Petit de Tots La ciutat acollirà 40 activitats del 9 al 24 de novembre, entre funcions escolars, convencionals i tallers familiars

El Més Petit de Tots 2019

La presentació d’El Més Petit de Tots 2019, a LaSala Teatre de Sabadell | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | Sabadell és la ciutat que més convocatòries acull en el marc d’El Més Petit de Tots,  el Festival d’Arts Escèniques per a Espectadors de 0 a 5 anys, la quinzena edició del qual es portarà a terme entre el 9 i el 24 de novembre. Aquesta nova edició s’estendrà per 12 ciutats de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i que inclourà, en conjunt, més de 120 convocatòries entre funcions convencionals, funcions destinades a les escoles i tallers familiars. A El Més Petit de Tots 2019 hi participaran 17 companyies de Catalunya, Noruega, França, Bèlgica, Holanda, Sèrbia i Suècia.

El protagonisme de Sabadell en el programa té un motiu ben clar: el Festival va néixer a en aquesta ciutat l’any 2005 a iniciativa de LaSala Teatre, que el continua organitzant. “Sabadell és la ciutat motor d’El Més Petit de Tots, que s’ha fet molt gran però que continua apostant pel lloc on va començar de forma que a Sabadell no només s’hi fan moltes activitats sinó que també és el lloc on es teixeixen complicitats per continuar avançant”, explica Eulàlia Ribera, la seva directora.

En concret, a Sabadell es portaran a terme 38 activitats en els quinze dies de duració d’El Més Petit de Tots. La majoria seran funcions convencionals (13) i funcions escolars (13) i la resta (12) tallers orientats a les famílies a càrrec de les mateixes companyies participants. A la ciutat, el Festival es portarà a terme a LaSala Teatre, la Fàbrica de Creació l’Estruch i les Biblioteques de la Serra, Vapor Badia, del Nord i del Sud.

La programació sabadellenca començarà el diumenge 10 de novembre, amb l’estrena de L’Odissea de Latung La La, una coproducció entre El Més Petit de Tots, LaSala i la companyia David Ymbernon orientada al públic de 0 a 5 anys. A partir d’aquí es podran veure a la ciutat espectacles com Tumble in the jungle, d’Inger Cecilie Bertrán de Lis (Noruega); Musicals per als més menuts, de la companyia catalana Pels Més Menuts; Klank, dels holandesos Dadodans, Tattarrattat! de la companyia belga Frida i Stemmestammen, de Karstein Solli Produksjover (Noruega).

També s’ha programat Un opéra de papier, dels francesos Le Fil Rouge. Es tracta d’una producció per a espectadors més grans de cinc anys d’edat amb la qual El Més Petit vol celebrar el seu quinzè aniversari reunint el públic que ha passat per les seves funcions en tot aquest temps. “És una aclucada d’ull als nens i nenes que han passat pel Festival i que ara ja són ‘grans’. Per a ells portem una companyia que destacada per la seva qualitat i rigor excepcionals”, avança Ribera.

Encontre Internacional d’Arts per a la Primera Infància

A més, la ciutat serà la seu de la quarta edició de l’Encontre Internacional d’Arts per a la Primera Infància que durant tres dies (del 15 al 17 de novembre) reunirà artistes, programadors, investigadors i professionals del sector de la primera infància per debatre les noves tendències en el camp de l’art adreçat a nadons. L’Encontre inclourà representacions, sessions de formació, conferències i una festa oberta a tothom que, amb el títol de L’Hora del Pati, portarà a l’Estruch espectacles, tallers i instal·lacions.

Un dels temes d’aquest any d’aquest congrés serà el repte de la inclusió, és a dir, com fer accessibles tant els espectacles com els espais en els que es desenvolupen als espectadors amb capacitats diverses. En aquest sentit, el propi Festival aplicarà mesures inclusives com la traducció al llenguatge de signes, una safe-room (un espai tranquil pensat per nens i nenes amb TDAH), guies TEA (orientades als nens i nenes amb trastorn de l’espectre autista) o un espectacle (Tumble in the jungle) pensat especialment per a espectadors i espectadores amb discapacitat auditiva. 

Per Carles de la Rosa, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, El Més Petit de Tots demostra “l’alt estàndard de qualitat de la programació cultural de Sabadell”, a la vegada que posa la ciutat al nivell d’altres municipis que han arribat a caracteritzar-se pels festivals culturals que organitzen. “Sabadell ha de tenir molt clar que El Més Petit de Tots és a la ciutat , el mateix que la Fira de Teatre al carrer representa per Tàrrega o el Mercat de Musica Viva per a Vic, per exemple”, creu el regidor, per qui la ciutat “ha de reconèixer i recolzar el referent internacional en el qual s’ha convertit el festival”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.