Publicitat
Publicitat

Tot a punt per a la primera edició del Festival de Contes de Sabadell, el Vet Aquí 2016

Reunió del Festival de Contes de Sabadell

Una de les reunions preparatòries del ‘Vet Aquí Sabadell’ al Museu del Gas | (c) Petit Sabadell

La primera edició del Vet Aquí Sabadell, el Festival de Contes de la ciutat ja està a punt. Demà dissabte, 2 d’abril de 2016, els contes envairan diferents punts del Centre per commemorar el Dia Mundial del Llibre Infantil i Juvenil, que s’escau cada dos d’abril des que la Unesco el va instituir el 1967 per recordar la data de naixement, el 1805, de Hans Christian Andersen, autor de memorables contes de fades com El Soldadet de plom, La princesa i el pèsol, L’aneguet lleig, La reina de les neus, El sastre valent, La sireneta o El vestit nou de l’emperador, entre molts d’altres. A més, Andersen va dedicar els últims 25 anys de la seva vida a llegir els seus contes en veu alta, davant auditoris formats per públic de totes les edats, obtenint arreu un gran èxit.

Per això, aquesta primera edició del Festival de Contes de Sabadell proposa una autèntica marató de sessions de narració gratuïtes que tindran lloc, en horari de mati i tarda, a la plaça del Gas, l’Amfiteatre dels Jardins de l’Espai Cultura Sabadell, el Racó del Campanar i la plaça del Doctor Robert. En aquests dos últims espais, el Vet Aquí Sabadell es fusiona amb el Cebafoc 2016, la trobada de colles de foc de la ciutat, de forma que les rondalles formaran part del programa dels dos esdeveniments. A més, a la plaça del Gas, les sessions de tarda finalitzaran una mica abans per tal de donar pas a les cercaviles de percussió previstes al Cebafoc. Els protagonistes d’aquests contacontes seran rondallaires professionals de la ciutat juntament amb actors i actrius dels diferents grups teatrals locals agrupats a Sabadell Teatre Associació.  També a la plaça del Gas, durant tot el matí, hi haurà instal·lada la Bibliocarpa de les Biblioteques Municipals de Sabadell, on petits i grans podran remenar entre multitud de contes.

Aquesta primera edició del Festival de Contes de Sabadell és una idea de l’escriptora Anna Fité, que també el dirigeix. I l’organitzen, conjuntament, el Petit Sabadell i LaSala Teatre amb el suport del Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa i la col·laboració de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, l’Ajuntament de Sabadell, la Botiga Ventura, la Corporació Sanitària Parc Taulí i l’Alliance Française. Els organitzadors es plantegen aquesta primera edició com una llavor que ha de créixer de cara al futur, ampliant-se a tota la ciutat i incorporant totes les possibilitats que ofereix el món dels contes. Per això, en la carpeta de temes pendents de cara al certamen del 2017 ja s’hi preveuen, per exemple, sessions de contes per a adults, inclusius, d’altres cultures o la implicació de les llibreries i biblioteques de la ciutat.

El programa (horaris i participants) del VAS 2016 serà el següent:

PLAÇA DEL GAS

  • Matí (d’11.00 a 13.00h): Edu Beltran, Carles Quílez, Laura Coll, Rah-mon Roma, Santi Ricart, Sherezade Bardagi.
  • Tarda(de 16.30 a 18:30h): Escola de Teatre Pànic Escènic, Contes d’Aprop, Quirze Casablancas, Maria Dolors Pont, Susagna Navó, Montse Costa Canas, Berta Rubio.

JARDINS DE L’ESPAI CULTURA SABADELL

  • Matí (d’11.00 a 13.00h): Toni Ferrer, Rah-mon Roma, Gerard Llobregat, Pau Tarruell, Salva Peig i Anna Vidal, Laura Coll.
  • Tarda (de 17.00 a 19:00h): Maria Dolors Pont, Anna Rocamora, Montse Serra, Escola de Teatre Pànic Escènic, Alba Valero, Ramon Reñé, Susagna Navó, Montse Costa Canas.

RACÓ DEL CAMPANAR / PLAÇA DOCTOR ROBERT (En col·laboració amb el Cebafoc 2016)

  • Matí (d’11.30 a 12.30h): Salva Peig i Anna Vidal, Sherezade Bardagí, Edu Beltran.
  • Tarda (de 17.00 a 19.00h): Berta Rubio, Cristina Barbero i Jordi Cantó, Contes d’Aprop

Tant els horaris com els participants poden variar en funció del desenvolupament del festival. En cas de pluja, l’organització farà saber els espais alternatius en els quals es portaran a terme les sessions de contes, entre els quals hi ha el Museu del Gas i l’Espai Cultura Sabadell. Una bona manera, en cas de necessitat, de mantenir-se permanentment informats de l’última hora del Vet Aquí Sabadell 2016 serà seguint l’etiqueta #VetAquíSabadell a les xarxes socials i al punt d’informació situat a la plaça del Gas.

El dissabte serà el dia fort del Festival de Contes de Sabadell, però la iniciativa, de fet, començarà avui divendres mateix amb una sessió molt especial. Anna Fité presentarà la seva xerrada-espectacle D’on vénen els contes de fades? a l’Aula Hospitalària de Pediatria de l’Hospital de Sabadell. Es tracta de fer partícips del certamen a tots els nois i noies que estan ingressats a la Corporació Sanitària Parc Taulí per ajudar-los a passar una bona estona i contribuir, si és possible, a normalitzar la seva situació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.