Publicitat
Publicitat

La Festa de la Primavera arriba a la 17a. edició amb activitats per a tota la família a la Masia de Can Deu

FestaPrimavera2

La Festa de la Primavera del 2013

Si no hi heu anat mai, aquest cap de setmana teniu una nova oportunitat per descobrir una de les cites indispensables del calendari familiar de Sabadell i del Vallès Occidental. I si hi heu anat, segur que hi torneu. L’Espai Natura Sabadell, a la Masia de Can Deu, acull el proper diumenge la 17a. edició de la Festa de la Primavera, una iniciativa organitzada per la Fundació Sabadell 1859 i el BBVA que té com a objectius divulgar el medi natural mediterrani (i en especial el que envolta Sabadell), difondre com era la vida rural en el passat i celebrar l’arribada del bon temps. L’any passat hi van assistir més de 9.000 persones, una xifra rècord que no es descarta repetir aquest any en funció de la meteorologia per bé que “l’objectiu no és batre rècords sinó proporcionar un seguit d’activitats per a totes les edats, inclosos els joves i els adults, que permetin apreciar i gaudir de la natura i que sensibilitzin sobre la sostenibilitat i el respecte per l’entorn“, explica Marc de Balanzó, coordinador de l’Espai Natura Sabadell.

Com cada any, la Festa de la Primavera tindrà un tema central, al voltant del qual es desenvoluparan diverses activitats. Aquest cop és el cultiu de l’olivera i la producció d’oli, una de les tasques de la Masia de Can Deu quan era una explotació agrícola i que, de fet, és un dels temes que divulga habitualment aquest equipament mitjançant tallers familiars o al seu Museu de la Vida al Camp. Cinc productors d’oli, dos dels quals són les denominacions d’origen Siurana i Garrigues, mostraran els seus productes i oferiran tasts als participants. Els més petits, a més, podran participar en una gimcana consistent en recollir olives, encistellar-les i portar-les al trull. D’aquesta forma obtindran ampolles d’oli que podran aportar a l’estand del Rebost Solidari de Sabadell instal·lat al recinte.  “Es tracta de jugar, passar-ho bé, estar en contacte amb la natura, aprendre la realitat del medi natural i també de ser solidaris”, sintetitza De Balanzó.

A més d’activitats relacionades amb l’oli també hi haurà diversos tallers i jocs, uns autos de xoc ecològics (en els quals els participants han de fer córrer el seu vehicle), visites als animals de la Masia i, fins i tot, un concurs de munyir vaques (amb animals simulats i, per tant, amb total seguretat). A la fitxa de la Festa de la Primavera a l’agenda del Petit Sabadell teniu la llista de totes les activitats previstes i els detalls imprescindibles per no perdre-us res. Un dels moments culminants de la Festa arribarà amb el concert del grup juvenil Acció.

FestaPrimavera1

La Festa de la Primavera del 2013

L’altre gran eix d’aquesta 17a edició és la celebració dels 50 anys de l’adquisició de la Masia de Can Deu per part de Caixa Sabadell. La desapareguda entitat financera va comprar la finca i els terrenys del voltant l’any 1964 per protegir-los de l’especulació urbanística i després de saber que els propietaris estaven en contacte amb una promotora immobiliària que volia crear un nou barri en un Sabadell on cada dia arribaven desenes d’immigrants. Es va tractar, explica Marc de Balanzó, d’una “operació pionera”, ja que no només va servir per preservar el patrimoni rural de la ciutat sinó també per crear un dels primers centres d’educació mediambientals de l’Estat espanyol. L’efemèride es commemorarà aquest diumenge amb una exposició fotogràfica “molt divertida” i amb visites teatralitzades a la Masia de Can Deu a càrrec del grup de teatre Gespa.

Informació pràctica
Donada l’alta participació que s’espera, els organitzadors han fet una crida als participants per tal que arribin a l’Espai Natura Caixa Sabadell en transport públic. Si hi aneu amb cotxe, cal que el deixeu a l’aparcament del Bosc de Can Deu, des d’on autobusos llençadora de la TUS us portaran gratuïtament fins a la Festa de la Primavera. Hi haurà un bus cada deu minuts i el servei es mantindrà fins a dos quarts de quatre de la tarda per tota aquella gent que es vulgui quedar a la Masia a dinar un cop finalitzades les activitats. “Hi haurà coses per tothom: per a nens i nenes, per a joves i per a adults. Tothom tindrà l’oportunitat de passar-ho d’allò més bé”, conclou Marc de Balanzó.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.