Publicitat
Publicitat

Festa Major de Sabadell: Els cinc espectacles familiars indispensables

La Festa Major de Sabadell inclou, entre els més de 200 actes i convocatòries incloses al programa, diversos espectacles, la majoria dels quals dirigits a un públic infantil i familiar. Bona part dels muntatges són a l’aire lliure i, en molts casos, incorporen alguns gèneres difícils de veure a la cartellera local habitual, com el circ, el clown, el teatre de carrer o, fins i tot, el teatre en anglès. Si voleu aprofitar al màxim aquests dies per veure molts espectacles, aquí teniu la tria que hem fet al Petit Sabadell:

Gerónimo Stilton i els Fantàstics! en concert

Geronimo Stilton Fantastiks

(c) Grup Focus

L’any 2010, el musical Gerónimo Stilton i el Regne de la Fantasia, d’Àngel Llàcer i Manu Guix, es va convertir en un dels fenòmens de la cartellera barcelonina i el que havien de ser unes poques funcions aprofitant la temporada nadalenca es va convertir en uns quants mesos d’èxit sense pal·liatius al Teatre Condal del Paral·lel. La gira posterior va corroborar aquest fenomen a moltes poblacions de Catalunya, entre elles Sabadell, i va fer decidir als responsables de l’espectacle per allargar-ne la vida en diverses direccions. Així, per exemple, va néixer la cercavila que cada vespre es pot veure al Parc d’Atraccions del Tibidabo o el grup Fantàstics!, integrat per quatre actors-cantants (entre els quals un dels presentadors del programa Tags del Club Súper 3) que recuperen les cançons del musical en format de concert i, naturalment, amb la indispensable presència de Gerónimo Stilton, el ratolí periodista que dirigeix l’Eco del Rosegador. El ritme està garantit!

Oliver Medley

Inauguració Festa Major Sabadell

(c) Juanma Peláez

Sabadell ha estat tradicionalment, i molt especialment en els darrers anys, un gran viver de teatre musical. Per això no és d’estranyar que l’espectacle inaugural de la Festa Major de Sabadell 2014 sigui un homenatge a aquest gènere. Es tracta d’Oliver Medley i és un petit recull –la proposta dura al voltant de cinc minuts– de temes del musical Oliver! un clàssic del West End londinenc escrit per Tim Rice i que va ser un autèntic fenomen a la ciutat quan, fa uns anys, el Centre Sant Vicenç en va estrenar la versió catalana. L’espectacle l’interpretaran una cinquantena d’alumnes de les escoles artístiques de Sabadell, que es van presentar a un càsting fa dos mesos. La disposició de l’escenari, ocupant tota la façana de l’Ajuntament, donarà una gran l’espectacularitat a una proposta dirigida a tres bandes per Carles de la Rosa (direcció escènica), Montse Argemí (direcció coreogràfica) i Francesc Membrives (direcció musical).

Golfus de Roma

Golfus Roma El Ciervo Teatre

(c) El Ciervo Teatre

Per bé que, tradicionalment es diu que Sabadell és una ciutat de teatre, el cert és que els grups escènics de la ciutat estan molt poc representats al programa de la Festa Major. I això que aquest any, els pregones són els actors d’alGalliner, una formació teatral que celebra aquest any el seu desè aniversari. Per norma general, però, els escenaris locals estaran tancats aquests dies a excepció del Teatre El Ciervo, del barri de Gràcia que, entre d’altres propostes,  aprofitarà per recuperar el seu primer musical. Es tracta de Golfus de Roma, creació d’un dels pares del musical contemporani, Stephen Sondheim. Aquesta versió catalana de A funny thing happened on the way to the forum és una comèdia d’embolics apta per a totes les edats i plena de situacions hilarants. L’ha dirigit Pere Martí l’ajuda de Mar Fayos i Glòria Iniesta com a professores de cant i coreografia respectivament. Per cert que el títol té un altre punt de connexió amb Sabadell: l’actor Jordi Boixaderas el va protagonitzar en el personatge de Miles Gloriosus en el muntatge professional que fa dècades es va estrenar sota la direcció de Mario Gas.

Teatre en anglès

Time Travellers Blue Mango

(c) Blue Mango Theatre

Si a més de passar una bona estona veient un bon espectacle voleu aprofitar per practicar una mica l’anglès –si més no el listening— en família, la vostra opció és Time Travellers, el muntatge que la companyia catalana Blue Mango Theatre presentarà de la mà de l’escola d’idiomes FIAC. Blue Mango és un grup especialitzat en muntatges en anglès dirigits a escoles i instituts però que, quan l’ocasió s’ho val, sap sortir de les aules i els auditoris dels centres docents. Time Travellers és una comèdia musical de caire històric protagonitzada per uns detectius que viatgen al passat per trobar uns documents robats. A més d’aquesta obra de teatre, la companyia també aprofitarà la Festa Major de Sabadell per oferir diverses sessions de contes en anglès.

La Tartana, de la companyia Cíclicus

La Tartana Cíclicus

(c) Companyia Cíclicus

Si el que us va és el circ, aquest és el vostre espectacle. La Tartana és la darrera creació de la companyia Cíclicus, tot just estrenada l’abril a la Mostra de Teatre Infantil de Rialles a Igualada. Concebut com un muntatge itinerant, La Tartana transporta quatre músics, dos artistes de circ i un carro i fa d’aixopluc de l’artista, de teló, d’escenari, d’aparell per executar números i de transport en el que els seus responsables qualifiquen com un viatge artístic. Cabaret, circ i música en directe a càrrec d’uns personatges utòpics i mal entretinguts que viuen en un món paral·lel. A més, Cíclicus presentarà, durant la Festa Major, l’espectacle Cíclicus, abans del qual es realitzarà un taller de circ. Si us va el ‘més difícil encara’, ja sabeu…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.