Oriol Cruz, el cor Vakombà, els Catarres i els SP3 són les principals propostes de la Festa Major de Sabadell 2015

Presentació Festa Major Sabadell 2015 1

Montserrat Chacón i Juli Fernàndez en la presentació de la Festa Major | (c) Juanma Peláez, Ajuntament de Sabadell

El jove humorista sabadellenc Oriol Cruz serà el pregoner de la Festa Major de Sabadell 2015, una celebració que també tindrà, com a noms destacats, el cor Vakombà, el grup Els Catarres o els SP3, el grup del Club Súper 3. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernández; i la regidora de Cultura, Montserrat Chacón, han donat a conèixer avui les principals línies d’una celebració que tindrà lloc del 4 al 7 de setembre i que no presentarà excessives novetats malgrat el recent canvi de govern a l’Ajuntament de Sabadell. “Seguim una línia continuista perquè, afortunadament i lògicament, la Festa Major ja estava plantejada. D’altra manera no hi hagués hagut pas temps”, ha dit Chacón. “Es una celebració marcada per la continuïtat institucional ja que per fer canvis cal un temps i un coneixement que l’actual equip de govern encara no té”, ha argumentat l’alcalde. Amb tot, tan l’un com l’altra han mostrat la voluntat de fer un “treball de replantejament” que permeti “millorar” la Festa Major de cara als propers anys. “En qualsevol cas, serà una festa sabadellenca i popular perquè la protagonitzaran les entitats compromeses de la ciutat i la gaudiran els sabadellencs i sabadellenques”, ha sintetitzat Fernández.

Un dels noms que sí que ha triat el nou executiu sabadellenc és el del pregoner. I l’escollit és Oriol Cruz, un actor del barri de Gràcia que ha aconseguit una notable popularitat arran de la seva intervenció al programa de TV3 Crackòvia o al Versió RAC1 on imita, entre d’altres, el futbolista Andrés Iniesta. “És una persona jove, que té una visió del món humorística i que anirà molt bé per obrir la Festa Major”, ha avançat l’alcalde. El propi Cruz ha dit a través del seu compte a Twitter que està “molt content” d’aquest encàrrec i ha avançat alguns detalls del que està preparant:

Després de pronunciar el discurs d’obertura de la Festa (el divendres a les nou del vespre a la plaça Sant Roc), Cruz donarà pas al ja tradicional espectacle inaugural que aquest any estarà protagonitzat pels membres del cor Vakombà. La formació, vinculada a l’Escola de Música Creu Alta, va ser una de les participants a la darrera edició del programa de TV3 Oh Happy Day! i actuarà acompanyada dels alumnes de l’Escola de Dansa Bots. A més, els Vakombà protagonitzaran, el mateix divendres a la nit (23.00h) i a la mateixa plaça Sant Roc, un concert titulat Sumant Experiències.

El plat fort de la celebració, però, arribarà el diumenge al vespre amb el concert d’Els Catarres, que tornaran a Sabadell per presentar el seu nou disc, Big Bang, publicat el març d’aquest any. La formació integrada per Èric Vergés, Jan Riera i Roser Cruells actuarà a l’escenari de la ronda Ponent. En clau musical, el programa definitiu de la Festa Major inclourà també concerts de la Fundación Toni Manero, The Mamzelles i del sabadellenc Oriol Padrós, entre d’altres. Per al public familiar també tornaran a Sabadell els SP3, el grup musical del Club Súper 3, que s’ha ampliat en la seva gira d’aquest estiu.

Propostes familiars

Presentació cartell Festa Major de Sabadell 2015

La presentació el cartell de la Festa Major | (c) Juanma Peláez, Ajuntament de Sabadell

La configuració definitiva de la Festa no es donarà a conèixer fins d’aquí a uns dies, quan s’acabi de tancar el programa, però la regidora de Cultura ja ha avançat que, com és habitual, continuarà combinant “les activitats tradicionals, les esportives i familiars i les propostes artístiques de qualitat”. Per als més petits es mantindran els Patis de Contes i el matí de dissabte es dedicarà als tallers infantils a la plaça Gabriel Pujol que acabaran amb una cercavila fins a la plaça Doctor Robert on actuarà l’animador Jaume Ibars.  També, entre moltes d’altres propostes, hi haurà un taller de circ (dilluns al matí), un espectacle itinerant cada dia, la 10a. edició de la Cursa Popular Infantil (diumenge 6 de setembre al matí), la passejada popular en bicicletes i patins (dilluns matí) i la 10a Cursa Ciclista Infantil i Juvenil de Festa Major (dilluns tarda).

Coincidint amb la presentació de les grans línies de la celebració s’ha donat a conèixer el cartell que servirà per promocionar-la i que, un cop més s’ha escollit mitjançant un concurs obert a tots els alumnes de les escoles de disseny de Sabadell amb estudis homologats i que la Cooperativa Transports Urbans de Sabadell (TUS) dota econòmicament. El guanyador d’aquest any és Alberto Aguilera, que ha fet un cartell molt acolorit en el qual només juga amb la tipografia i no hi ha il·lustració (lettering). “És una proposta simple, però molt visual i que té alguns punts de contacte amb al cubisme”, ha resumit el guanyador.

Leave a Reply

Your email address will not be published.