Publicitat
Publicitat

Unes 5.000 persones omplen l’Estruch Fàbrica de Creació en la festa del Festival El Més Petit de Tots 2018 Eulàlia Ribera, directora de la iniciativa: "Demostrem que no es pot defugir l'art adreçat a la primera infància"

Festa El Més Petit de Tots 2018

Els ‘Hippos’ de Zum-Zum Teatre van ser una de les atraccions de la Festa | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ 

Unes 5.000 persones han participat aquest cap de setmana a la gran festa d’El Més Petit de Tots que s’ha portat a terme a l’Estruch Fàbrica de Creació de Sabadell coincidint amb les Jornades Professionals que el Festival Internacional d’Arts Escèniques per a Espectadors de 0 a 5 anys ha celebrat a la ciutat de divendres a diumenge.  La complicada meteorologia d’aquests dies no ha afectat aquesta iniciativa i ha omplert l’equipament de la Creu Alta de famílies que han participat de forma massiva en els tallers i instal·lacions proposats i han exhaurit completament les localitats dels espectacles programats. “La festa del Més Petit de Tots es consolida així com una fórmula ideal per obrir el festival a tota la ciutadania i demostrar l’interès que genera la creació escènica per al públic més petit”, valora Eulàlia Ribera, directora del certamen. “Ens permet acostar les propostes a tothom i demostrar que l’art adreçat a la primera infància és irrenunciable i és un bé que cal preservar i potenciar perquè és indispensable per al creixement”, afegeix.

Els participants a la Festa han pogut gaudir d’instal·lacions com els Playscapes, de la companyia belga Den Draad o el Casalarva de l’Associació Blink Flash. També han pogut jugar amb els Xics del Xurrac, una peculiar colla castellera nascuda en una fusteria; i gaudir de l’espai literari Fliquets, a càrrec de Flic Festival. Pel que fa als espectacles, s’han pogut veure  en acció els Hippos de Zum-zum Teatre i Quim Bigas, entrar al The Garden of Spirited Minds, de l’artista serbo-sueca Dalija Acin; escoltar com sonen els tambors de Niet drummen!, dels belgues  De Spiegel o retrobar el muntatge Loo de la companyua Ponten Pie.  Les localitats per a tots aquests espectacles es van exhaurir poc després d’iniciar-se la festa, dissabte al matí.

Festa El Més Petit de Tots 2018

La masterclass per a docents | (c) Petit Sabadell

Èxit de les jornades professionals
La festa del Més Petit de Tots ha coincidit amb les Jornades Professionals del Festival, que des divendres a diumenge han reunit a la ciutat una setantena de professionals de les arts escèniques per a la primera infància vinguts d’arreu del món. Aquesta trobada, que ha arribat a la seva tercera edició, s’ha desenvolupat sota el lema de Crossing Borders i ha servit per explorar els límits de la creació artística per al col·lectiu en qüestió amb xerrades a càrrec d’experts, trobades amb els creadors dels espectacles inclosos al programa del festival i intercanvi d’experiències entre els participants. Les jornades s’han completat amb dues masterclass dirigides a mestres d’Infantil a càrrec dels propis creadors.

La catorzena edició del Més Petit de Tots encara aquesta setmana la seva recta final. El programa per als propers dies inclou, a Sabadell, espectacles com Hits, de Pistatxo Produccions; Jungla, de la companyia Big Boucers, Tre ben (Tres cames), dels danesos Aabel Dans; Wax, del TJP Centre Dramatique National d’Alsace (França) o Little Night, d’Imaginart. Alguns d’aquests muntatges es representaran només en funcions escolars.  El Festival acabarà el proper diumenge 25 de novembre després d’haver ofert més de 120 funcions a onze ciutats de Catalunya, a més de 16 tallers familiars a espais no pròpiament escènics com biblioteques o fabriques de creació. El Festival l’organitza LaSala de Sabadell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.