Publicitat
Publicitat

La Festa BBVA de la Tardor 2020 es retransmetrà online a través del canal YouTube de la Fundació 1859 Caixa Sabadell S'emetrà, sense públic, des de la Masia de Can Deu amb un programa encapçalat pel televisiu Dani Jiménez

Festa BBVA de la Tardor 2020

La Festa BBVA de la Tardor de l’any passat va reunir més de 5.000 persones, una situació impossible actualment | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | La Festa BBVA de la Tardor 2020, prevista pel proper diumenge 25 d’octubre, serà telemàtica. O, dit d’una altra manera, aquesta celebració que l’Espai Natura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell organitza cada any a la Masia de Can Deu es traslladarà aquest cop a casa dels que hi vulguin participar, que podran seguir el seu desenvolupament a través de la xarxa YouTube i de les xarxes socials dels organitzadors. “Serà una festa virtual, l’emetrem des de la Masia però sense públic. I amb un valor afegir: no serà una simple retransmissió sinó que buscarem la interacció amb els espectadors“, explica Joan Carles Sunyer, director de la Fundació organitzadora.

La decisió de virtualitzar la Festa BBVA de la Tardor obeeix, lògicament, en primer terme, a la impossibilitat de fer-la presencial degut a les limitacions imposades per la lluita contra el covid-19. La celebració reuneix habitualment més de 5.000 persones en un matí, una circumstància completament impossible en el context actual i més després de les últimes restriccions decretades per les autoritats sanitàries.

També s’ha optat per aquest format per evitar que la Fundació 1859 Caixa Sabadell tanqui el 2020 sense cap dels seus actes massius. El confinament primaveral va impedir el desenvolupament de la Diada de Sant Jordi, de la Festa BBVA de la Primavera i del Fresc Festival, els principals esdeveniments que organitza aquesta institució. “La veritat és que no ens feia gens de gràcia acabar l’any sense cap d’aquestes grans convocatòries, de forma que apostem per una edició absolutament especial“, argumenta Sunyer.

El programa

Festa BBVA de la Tardor 02

Una escultura en una carbassa | (c) PS

La Festa BBVA de la Tardor 2020 començarà a les deu del matí i acabarà al voltant de la una del migdia. La conduiran, des de la Masia de Can Deu, l’actor Òscar Castellví i el periodista Marc Sabater i contindrà els principals ingredients que caracteritzen tradicionalment la celebració. Hi haurà contes amb La Castanyera, una demostració d’escultures amb carbasses, un taller per aprendre a fer panellets, una visita als animals de la granja, un recorregut per la Masia de Can Deu i tallers de manualitats. L’estrella de la celebració serà, aquest any, el científic televisiu Dani Jiménez, presentador del programa Dinàmiks del Club Súper3, que proposarà diversos experiments per fer a casa amb materials ben senzills.

Totes aquestes propostes no seran, només, per mirar-les sinó per fer-les a casa. En els propers dies l’Espai Natura Sabadell publicarà a les xarxes socials videos explicatius del que es necessitarà per poder participar. I la interacció no s’acaba aquí. També en els propers dies s’obriran votacions a les xarxes per tal que els participants escullin, per exemple, quina forma volen que tingui l’escultura en què l’artista Judith Comas convertirà una carbassa de 110 quilos o com volen que acabi un dels contes que explicarà La Castanyera.

També hi haurà un concurs, via l’aplicació Kahoot, sobre l’Espai Natura i durant la retransmissió es colarà en escena el Cargol Tafaner. Qui estigui atent i sigui capaç d’enumerar les quatre vegades que el Cargol apareix, entrarà en el sorteig d’un cap de setmana familiar (per a quatre persones) a l’alberg rural Lo Molí de Bot, a la Terra Alta.

“No volem tenir simples espectadors sinó gent que vulgui participar, tenint en compte que la Festa té una vocació familiar i que, per tant, caldrà que grans i petits facin les activitats proposades”, explica Marc de Balanzó, responsable de l’Espai Natura.

Els organitzadors esperen que amb aquest nou format, la Festa BBVA de la Tardor s’expandeixi més enllà del seu àmbit tradicional, que és Sabadell i el Vallès Occidental. “No ens fixem objectius, però certament és una ocasió per fer un esdeveniment que arribi a tot Catalunya“, explica Sunyer. La Festa compta amb el suport del BBVA. El director de zona d’aquest banc a la ciutat, Albert Río, creu que la “capacitat de reinvenció de la Fundació 1859” permetrà oferir una activitat familiar “imprescindible per assolir un punt d’optimisme molt necessari en aquest moment“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.