Publicitat
Publicitat

Més de 6.600 persones participen a la tercera edició de la Festa BBVA de la Tardor a l’Espai Natura Sabadell L'assistència a la iniciativa de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 s'incrementa un 40% respecte el 2016

festa bbva de la tardor

La Castanyera Conta-contes va ser una de les activitats destacades | (c) Petit Sabadell

La 3a Festa BBVA de la Tardor, organitzada per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i el BBVA CX i celebrada a l’Espai Natura Sabadell diumenge passat, va incrementar la seva assistència en un 40 per cent respecte de l’any passat. El registre d’assistents –que es comptabilitzen durant l’accés a la celebració– indiquen que 6.602 persones van passar per aquesta nova edició de la Festa de la Tardor, fet que suposa “una xifra molt remarcable per a una diada d’aquestes característiques”, apunten els organitzadors. L’ampli ventall d’activitats que s’oferien, relacionades amb el coneixement del món rural i amb elements propis de la tardor, unit al bon temps són les causes d’aquest increment de públic, essencialment de caire familiar i que va participar molt activament en totes les activitats.

Van destacar especialment els tallers infantils Plantem un enciam o Fem un marc de fotos de la tardor, realitzats en una zona forestal al voltant de l’ermira de Sant Vicenç de Verders, recuperada aquests darrers anys amb la col·laboració de voluntaris. En aquest mateix indret els assistents van gaudir de l’enginy dels jocs autònoms Els xics del Xurrac, de l’empresa Tombs Creatius i basada en la construcció de castells i els valors del seny, equilibri i la força. També va tenir molt d’èxit l’alegria musical generada pel cercavila dels ciclistes i músics del Pianopupp. Igualment participatius van ser els dos concursos organitzats al voltant de la celebració, un de fotografia i un de dibuix infantil. De moment, ja s’han presentat 310 dibuixos, la temàtica dels quals era la mateixa festa i l’entorn de Can Deu i tots dos encara estan oberts i finalitzaran el 13 de novembre.

El públic també va omplir l’Espai gastronòmic, on cinc entitats van oferir un tast de platets de tardor casolans així com també l’anomenat Mercat, en el qual els assistents podien adquirir un gran ventall de productes artesanals relacionats amb l’estació en qüestió. Igualment reeixida va ser l’activitat de La Castanyera Conta-contes, on una experta castanyera va explicar contes tradicionals relacionats amb el seu ofici i, a més, va obsequiar els nens que l’escoltaven amb un paperina de castanyes calentes.

I com és tradició, els participants de la festa també van poder visitar la Masia de Can Deu, seu del Museu de la Vida al Camp, on va destacar l’original exposició d’en Luis Luengo de llums fets amb carbasses i també conèixer els animals de la granja. La cloenda de la Festa va ser l’espectacle de Bufa&Sons, en el qual el músic Xavi Lozano va demostrar que es pot crear música amb estris quotidians, fins i tot amb moniatos.  Els organitzadors consideren que les dades d’aquesta edició són “molt positives” i que la tercera edició de la Festa BBVA de la Tardor demostra la consolidació d’aquesta iniciativa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.