Publicitat
Publicitat

La 21a edició de la Festa BBVA de la Primavera no afluixa i reuneix més de 5.300 persones a la Masia de Can Deu Ni l'allau d'ofertes d'oci ni la gran manifestació de diumenge a Barcelona va afectar decisivament la celebració

Festa de la Primavers 2018 01

La Festa oferia la possibilitat de visitar els animals de la Masia de Can Deu | (c) Jaume Cusió / Fundació Sabadell 1859

La 21a edició de la Festa BBVA de la Primavera va reunir, aquest diumenge passat, 5.350 persones a l’Espai Natura Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 o, el que és el mateix, la Masia de Can Deu. Tot i ser lleugerament inferior a la d’altres edicions, la xifra ha sorprès als propis organitzadors, que esperaven una major incidència tant degut a la manifestació contra els presos polítics que es va fer a Barcelona com a d’altres ofertes d’oci previstes diumenge a Sabadell. “Les dades són molt positives i mostren la vitalitat d’una festa familiar, lúdica i diversa que s’organitza des de fa 21 anys al cor del Vallès”, conclouen fonts de la Fundació Sabadell 1859.

A més del fet que la Festa BBVA de la Primavera és ja una cita indispensable per a moltes famílies, en els bons resultats d’aquest any hi influeix el fet que la climatologia es va comportar extraordinàriament, oferint un dia primaveral  esplèndid després d’una setmana de pluges intenses. Això va permetre que el programa de la Festa es complís fil per randa oferint als participants la possibilitat de participar en multitud de propostes, la majoria adreçades al públic familiar, com tallers, jocs, concerts i visites.

Una de les activitats més reeixides va ser la gimcana infantil De flor en flor, un divertit joc en el qual els participants feien d’abelles i transportaven la mel des del rusc a l’estand del Rebost Solidari, aconseguint així vals que es transformaran en aliments per a les famílies usuàries d’aquesta plataforma social. També va tenir molt d’èxit l’espectacle d’acrobàcia circense Rutina de la companyia Octavia Circus que es va instal·lar a l’era de la Masia de Can Deu.

Festa BBVA de la Primavera 2018 02

Un dels tallers de la Festa | (c) Jaume Cusidó / Fundació Sabadell 1859

Degustació gastronòmica

Una altra de les activitats molt concorregudes va ser el tast de plats típics que cinc entitats culturals de Sabadell oferien als assistents. Aquest any van participar l’entitat catalano-amaziga Anaruz N Afrika per a la cultura i el desenvolupament, l’Associació de Dones de Guinea Conakry o la Hermandad de Nuestra Señora de la Fuensanta, entre d’altres. Pel que fa a la música i el teatre, la festa va comptar amb una animada cercavila d’aires trobadorescs titulada La Banda Grillada,  de la companyia Ara Toca; un original concert del grup terrassenc Albercocks, versionant cançons infantis ben conegudes per tothom; la teatralització que es va portar a terme al Bosc de Can Deu, que la companyia Nòmades va omplir de bandolers.

Pel que fa als tallers infantils, distribuïts en diferents espais del recinte, van tenir un èxit especial el de confecció de telèfons de fil casolans i el de fabricació de pilotes de malabars. Els participants també podien maquillar-se a les mans dels alumnes de l’Escola de Maquillatge Personal Thuya, participar en els jocs d’enginy amb materials reciclats de  Recicloperats o interactuar amb un vaixell pirata a la gran ludoteca que el grup La Xarranca va instal·lar al prat de la Masia.

Com ja és habitual, la Festa BBVA de la Primavera es va complementar amb la possibilitat de visitar la Masia de Can Deu, el Museu de la Vida al Camp, els animals de la granja o l’exposició temporal interactiva dedicada al Parc de la Serralada de Marina. També es van desenvolupar ja clàssics concursos de fotografia i de dibuix infantil, en el qual ja s’han presentat més de 300 dibuixos. La temàtica d’aquests certamens és la mateixa festa i l’entorn de Can Deu a la primavera. Tots dos concursos finalitzaran el 30 d’abril.

Leave a Reply

Your email address will not be published.