Publicitat
Publicitat

La Festa BBVA de la Tardor arriba a la segona edició amb més activitats al Bosc i la Masia de Can Deu

Festa BBVA de la Tardor 2015

La Festa BBVA de la Tardor de l’any passat | (c) Petit Sabadell

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 convoca aquest diumenge 30 d’octubre la segona edició de la Festa BBVA de la Tardor, una jornada familiar per celebrar l’arribada de la tardor al Bosc i la Masia de Can Deu. La celebració doblarà aquest any la seva oferta d’activitats familiars i per a tots els públics, en la seva majoria gratuïtes. “Hem augmentat el pressupost i hi ha molta més diversitat d’activitats per a la canalla i els adults”, explica Pau Borbonet, responsable de l‘Espai Natura Sabadell.

La Festa de la Tardor és una oportunitat per conèixer tots els productes propis d’aquesta estació. El nucli principal serà un mercat de productes agrícoles i forestals de proximitat relacionats amb aquesta època de l’any, com els bolets, les castanyes, els panellets o les magranes, que també tindrà més paradetes. També hi haurà una mostra gastronòmica de tastets de tardor elaborats per cinc associacions. “Per 2 euros, els visitants podran comprar un  tiquet per provar totes aquestes creacions”, explica Borbonet. A més, durant tota la jornada hi haurà servei de bar i entrepans fer un mos.

Com ja és habitual, s’habilitaran aparcaments especials al barri de Ca n’Oriac, per arribar a peu a la Masia de Can Deu. Aquest s’ampliarà una segona zona d’aparcament a la carretera de Matadepera per evitar els col·lapses de l’any passat i es comptarà amb un servei d’autobusos que aproparà als visitants a la festa.

Contes i bioconstrucció

Festa BBVA de la Tardor 2015 02

Les visites a la Masia de Can Deu | (c) Petit Sabadell

Una de les novetats d’aquesta edició serà la Castanyera Contacontes, que cada mitja hora explicarà una seguit de contes de tardor als nens i nenes. Al final de la sessió cada assistent rebrà una paperina amb castanyes. “Volem que la castanyera sigui un personatge emblemàtic de la festa”, explica el responsable de la celebració. Una altra de les noves atraccions serà l’espai de bioconstrucció on uns especialistes construiran una cabana amb materials naturals i reciclats com fustes, canyes, argila i palla, amb l’ajuda de tots els participants que vulguin col·laborar.

A la zona del bosc hi hauran jocs d’enginy per a nens i nenes fets amb materials reciclats, que els jugadors hauran de resoldre. “Són jocs molt divertits que ja hem tingut a la Festa de la Primavera”, apunta Borbonet. Per als més petits també hi haurà tres tallers relacionats amb la tardor, en els quals podran deixar volar la seva imaginació amb manualitats o plantar un enciam. També hi haurà un espectacle de clown i durant tot el matí un grup d’acordionistes amenitzaran Festa amb música.

El programa també inclou visites als animals de la granja, al Museu de la Vida al Camp i a l’exposició El futur del bosc de Can Deu després de les ventades, per conèixer com era el Bosc de Can Deu abans que el febrer de 2014 un vendaval tombés un 85 per cent dels seus arbres. Tornaran a repetir-se el concurs fotogràfic i el concurs de dibuix infantil. Caldrà que els assistents que hi vulguin participar s’inscriguin en arribar, duguin la seva pròpia càmera, i consultin les bases per participar als dos concursos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.