Publicitat
Publicitat

La cinquena edició de la Festa BBVA de la Tardor porta més de 6.000 persones a la Masia de Can Deu El bon temps i el programa d'activitats la consoliden com una de les grans cites de l'agenda familiar de Sabadell

Festa BBVA de la Tardor

La ‘Castanyera Contacontes’ ha estat una de les activitats imprescindibles de la Festa | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | Més de 6.000 persones, 6.227 concretament, han passat aquest diumenge al mati per l’Espai Natura Sabadell a la Masia de Can Deu per participar en la cinquena edició de la Festa BBVA de la Tardor, segons els organitzadors. El temps esplèndid que ha fet, càlid i assolellat, ha afavorit que la celebració recuperés el nivell d’assistència del 2017 després que l’edició de l’any passat estigués marcada per la pluja. En qualsevol cas, la Festa de la Tardor s’ha posat ja al nivell de la seva germana, la Festa BBVA de la Primavera, molt més veterana, i es consoliden com dues de les grans cites familiars de Sabadell i poblacions del voltant.

L’ampli ventall d’activitats incloses al programa, relacionades amb el coneixement del món rural i amb elements propis de la tardor, ha atret a un nombrós públic de caire familiar que n’ha participat molt activament. Han destacat especialment les activitats directament lligades amb les tradicions pròpies d’aquesta estació de l’any, com ara la Castanyera Contacontes, una sàvia castanyera interpretada per la rondallaire sabadellenca Sussagna Navó, que ha explicat rondalles tradicionals relacionades amb el seu ofici i, a més, ha cuinat 60 quilos de castanyes per poder obsequiar als nens.

Com ja és tradicional, també han tingut molt d’èxit tallers infantils com Decorem productes de tardor, en el qual els nens decoraven moniatos, i molt especialment Piquem ametlles, en el qual els infants han descobert que per obtenir aquest apreciat fruit sec cal treure-li primer la pellofa i tot seguit picar la clofolla amb un martell. El públic també ha gaudit molt contemplant com l’artista Judit Comes ha esculpit en directe una carbassa gegant, que ha convertit en un ésser monstruós, o l’exposició de llums fets amb carbasses de l’artista sabadellenc Luis Luengo.

A l’espai gastronòmic de la Festa BBVA de la Tardor, en què cinc entitats han ofert un tast de platets de tardor casolans, ha tingut un especial èxit el ‘mojito de carbassa’. També el Mercat de tardor ha estat més divers i concorregut que mai, amb quinze parades amb productes artesanals com ara safrà, mel, herbes remeieres, oli, ratafia, artesania en fusta…

Una altre esdeveniment destacat de la Festa ha estat l’espectacle itinerant de la Banda Forània, formada per cinc músics i un clown que han fet xalar al públic amb música i circ; i els originals jocs autònoms d’Itinerània, en què els participants havien de moure cinc mans gegants jugant amb la precisió i l’equilibri.

Igualment participatius han estat els dos concursos, un de fotografia i un de dibuix infantil, en què ja s’han presentat 341 dibuixos, la temàtica dels quals és la mateixa festa i l’entorn de Can Deu. Tots finalitzaran el 8 de novembre. I com és tradició, els assistents a la Festa han pogut visitar la Masia de Can Deu, seu del Museu de la Vida al Camp, i conèixer els animals de la granja. La cloenda de la Festa ha estat l’espectacle Senglars i guillots, de la companyia Open Smiles, centrat en un seguit de llegendes tradicionals de la comarca actualitzades amb els reptes actuals de la societat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.