Publicitat
Publicitat

La Festa BBVA de la Primavera 2016 arriba amb l’objectiu de posar en valor la recuperació del Bosc de Can Deu

Festa BBVA de la Primavera 2015 02

Més de 6.000 persones van assistir a la Festa BBVA de la Primavera de l’any passat | (c) Petit Sabadell

Un itinerari autoguiat pel Bosc de Can Deu, una demostració d’acrobàcies amb bicis BMX i un final de festa amb l’actuació de la Coral Cantabile són les principals novetats de la Festa BBVA de la Primavera 2016 que aquest proper diumenge 17 d’abril arriba a la seva 19a edició a l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859, és a dir, a la Masia de Can Deu. Es tracta d’una de les cites destacades cada any al calendari familiar de Sabadell, el Vallès Occidental i més enllà. L’any passat aquesta jornada d’oci en contacte amb la natura va portar més de 6.000 persones a aquest indret singular del rodal sabadellenc, una xifra que els organitzadors esperen igualar o superar en aquesta nova edició. Al seu favor hi ha juga el fet que el Bosc de Can Deu ja està completament net després de les ventades de desembre de 2014. Això ha millorat l’aspecte general de la zona, que l’any passat “estava, certament, una mica deteriorada”, reconeix Pau Borbonet, responsable de l’Espai Natura.

De fet, els treballs de recuperació del Bosc de Can Deu són un dels eixos de la Festa i el motiu d’una novetat important. Els organitzadors han preparat un recorregut entre l’aparcament de la carretera de Matadepera i la Masia de Can Deu que els participants podran fer amb l’ajuda d’una aplicació per a mòbils que no només els guiarà mitjançant el GPS sinó que també, en alguns punts, els explicarà in situ quines tasques de recuperació del bosc s’estan realitzant. “Es tracta d’un tram d’uns 15 minuts, que fa un any estava impracticable i que enguany servirà per explicar als visitants les àrees de regeneració natural o reforestació, per exemple, que s’han definit a la finca”, explica Borbonet.  Aquestes actuacions, que s’han realitzat en els últims mesos, també condicionaran un altre espai de la celebració, el Pla de Verders, és a dir, el bosc darrera de la Masia i l’ermita de Sant Vicenç de Verders. “Era un punt molt important però que hem reforestat i que, per tant, quedarà molt acotat i servirà per fer-hi alguns tallers i, sobretot, un recorregut per explicar el futur del Bosc”, diu el responsable de l’Espai Natura. Per contrarestar-ho, la major part de les activitats es portaran a terme aquest any a l’entorn de la Masia.

Activitats per a tots els gustos

El programa de la Festa BBVA de la Primavera 2016 segueix, a grans trets, el mateix esquema d’altres anys. La incorporació més destacada és una exhibició d’acrobàcies amb bicicleta, una activitat amb la que es vol obrir la Festa al públic juvenil i adolescent. Un espai amb bombolles de sabó gegants, el ja tradicional taller de circ, una àmplia zona de jocs autònoms, una gimcana infantil titulada La mongeta màgica (vinculada, novament, al recapte d’aliments per al Rebost Solidari de Sabadell) i una cercavila permanent amb el grup Band the Marxa es combinaran amb les activitats habituals de l’Espai Natura com són les visites als animals de la granja, el Museu de la Vida al Camp o l’exposició El futur del Bosc de Can Deu després de les ventades. Per als més grans, l’era de la Masia acollirà una petita mostra gastronòmica (a 2€ els 5 tastets) centrada en aquesta ocasió en els llegums i, molt especialment, en la mongeta del ganxet, autòctona del Vallès Occidental.

Festa BBVA de la Primavera 2015 01

Els tallers són un dels ingredients essencials de la Festa | (c) Petit Sabadell

Tot plegat acabarà (13h) amb l’actuació de la Coral Cantabile, un grup format per noies d’entre 16 i 30 anys procedent de la Vila de Gràcia de Barcelona i que s’ha fet molt popular arran del seu pas pel programa de TV3 Oh, Happy Day!, del qual van ser finalistes. L’espectacle que oferiran inclou cançons pop, de musicals, i també del repertori que van interpretar en aquest format televisiu. El programa finalitzarà a les 14.30h, tot i que, com és habitual, s’habilitaran diferents zones de pic-nic per a les famílies que vulguin quedar-se a dinar. Per a elles també hi haurà, durant tot el dia, un servei de restauració amb entrepans i begudes.

Novament els organitzadors han fet una crida als assistents per tal que es desplacin a la Festa de la Primavera a peu o amb transport públic. Per a aquells que vulguin fer-ho amb el cotxe particular, s’habilitaran diferents aparcaments al voltat de Bosc de Can Deu i hi haurà busos llançadora gratuïts de la TUS entre el pàrquing de la carretera de Matadepera i la Masia de Can Deu. Aquests tindran una freqüència de pas de 15 minuts entre les deu del matí i les tres de la tarda. L’organització recomana, així mateix, portar gorra i protecció solar i habilitarà espai per escalfar biberons i canviar els bolquers als nadons.

Una altra de les novetats destacades de la Festa de la Primavera 2016, que té per objectiu prolongar la celebració més enllà del proper diumenge són els concursos de fotografia i dibuix infantil que es posaran en marxa en aquesta edició. Tots dos certàmens estan centrats en la primavera, la pròpia festa i l’entorn de Can Deu.  Els originals s’hauran de lliurar abans del 13 de maig, convenientment identificats, i l’entrega dels premis es farà el diumenge 22 de maig (12h) a la Masia de Can Deu.  El concurs de fotografia és obert a tots els públics i no cal inscripció. S’estableixen dues categories: càmera digital i càmera de mòbil. Pel que fa al concurs infantil de dibuix, obert al públic escolar que participi de les activitats a l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859 i a infants que participin de la Festa BBVA de Primavera, es desenvoluparà en tres categories: educació Infantil (de 3 a 5 anys), educació Primària I ( de 6 a 8 anys) i educació Primària II (de 9 a 12 anys). Les bases del concurs de fotografia es poden obtenir des d’aquest enllaç; i els de dibuix, des d’aquest altre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.