Publicitat
Publicitat

[AMB GALERIA] La Festa BBVA de la Primavera reuneix 6.500 persones a l’Espai Natura Fundació Sabadell 1959

[gmedia id=19]

La Festa BBVA de la Primavera ha reunit, aquest matí, prop de 6.500 persones a l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859, és a dir, la Masia de Can Deu. La convocatòria, que aquest any arribada a la seva divuitena edició, es consolida d’aquesta manera com una de les grans cites familiars de la ciutat, per bé que el nombre d’assistents ha baixat lleugerament respecte l’any passat degut, segons els organitzadors, a la previsió meteorològica que anunciava la possibilitat de pluges. En qualsevol cas, la valoració és més que positiva perquè “el públic ha mantingut el seu interès i suport a la Festa després del terrabastall que van suposar les ventades del 9 de desembre passat“, que va tombar un 80 per cent dels arbres del Bosc de Can Deu. “Si aquell sinistre va fer pensar a moltes persones que el futur de l’Espai Natura quedava en entredit, l’esforç de les institucions, dels gestors de l’equipament i sobretot dels ciutadans ha fet possible superar les adversitats i organitzar la divuitena edició de la Festa amb la mateixa il·lusió que cada any”.

Festa BBVA de la Primavera 2015

El public del concert de Heavy per Xics | (c) Petit Sabadell

Els efectes de la ventada han estat un dels eixos de la celebració i, també cal dir-ho, un dels aspectes que més ha sorprès als participants. En aquest sentit, gairebé 1.500 persones han visitat l’exposició El futur del Bosc de Can Deu després de les ventades, que explica les conseqüències d’aquell fenomen i les accions que s’estan duent a terme per recuperar el bosc. En un dels tallers, a més, els més petits podien plantar una aglà que, d’aquí a un temps, podria servir per reforestar la zona.

Entre les activitats que més èxit han tingut hi ha un carrussel ecològic, construït íntegrament amb materials reciclats i accionat per l’energia d’una bicicleta. El joc de comunicació Extranet, els jocs autònoms de Tocs de Fusta i el taller de circ figuren també entre les activitats més concorregudes, a més de les ja tradicionals gimcana Els Animals del Bosc –que un any més ha servit per recaptar aliments per al Rebost Solidari de Sabadell– i les visites als animals de la granja. Tot plegat ha acabat amb un concert del grup Heavy per xics, que reinterpreta algunes cançons infantils sota l’estil del heavy, a més d’alguns clàssics del gènere, que molts pares han agraït i celebrat.

Un dels aspectes que millor ha funcionat en relació a edicions anteriors ha estat el de la mobilitat, gràcies a l’habilitació de dos aparcaments i a l’increment de freqüència dels busos llançadora aportats per la TUS per tal de traslladar els participants entre el pàrquing del Bosc de Can Deu i l’Espai Natura. Els expositors de la Mostra de Productes Derivats del Porc també han exhaurit les existències ràpidament. L’únic problema és la pluja que ha caigut quan la Festa ja havia acabat i que ha obligat a córrer a les famílies que s’havien quedat a dinar al recinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.