Publicitat
Publicitat

La festa Atendis Gresca celebra el seu cinquè aniversari amb més activitats i recupera ‘La Gran Cagada’ La celebració, que vol visibilitzar el món de la discapacitat, es realitzarà al Parc Catalunya el diumenge 7 de maig

Els vedells de La Gran Cagada a l’Atendis Gresca de 2015 | Cedida

La cinquena edició de l’Atendis Gresca, la festa organitzada per Atendis, l’entitat que atén a persones amb discapacitats intel·lectuals a Sabadell, arriba a la seva cinquena edició el proper diumenge 7 de maig al Parc Catalunya. Per celebrar aquest cinquè aniversari els organitzadors han preparat moltes sorpreses i novetats: es manté la tradicional cursa solidària infantil, adaptada i per adults, es recupera l’anomenada Gran Cagada; s’organitza un taller de sensibilització animal, activitats infantils i familiars i també hi haurà música, ball i animació durant tot el matí.

La jornada començarà (10h)  amb el tret de sortida de les tres curses: la d’adults, la infantil i l’adaptada. En la modalitat d’adults, es donaran tres voltes al parc (uns 4,5 quilòmetres), la infantil consistirà en una volta (1 quilòmetre, aproximadament) i l’adaptada és una línia recta d’anada i tornada, que no arriba al quilòmetre, per a  persones amb mobilitat reduïda. “El que volem aquest any és molta afluència de públic i una gran participació a les curses, que serviran per obtenir recursos per reformar la Llar-Residència Jaquard“, explica Núria Virgili, responsable de comunicació d’Atendis. En motiu del cinquè aniversari, a més, s’ha dissenyat unes samarreta especial que estarà a la venda a les paradetes situades al recinte.

La festa recupera també La Gran Cagada (11.30h), que l’any passat no es va poder fer “per temes logístics amb l’Ajuntament” i es va substituir per La Vaca Voladora, que deixava anar els seus excrements des d’un globus. La Gran Cagada consisteix en un gran un tancat dividit en 1.500 cel·les en el qual s’alliberen dos vedells. Un dels animals portarà una cinta i serà el protagonista: la persona que hagi adquirit la parcel·la en la que cagui primer guanyarà 1.000 euros. El vedell sense cinta hi participa perquè “el pagès que cedeix els animals diu que han de venir acompanyats perquè sols es posen tristos”, explica Virgili. La gràcia d’aquesta activitat és que, lògicament, mai se sap quan trigarà el vedell en anar de ventre. “El primer any va trigar més d’una hora i mitja i el segon, en gairebé deu minuts ja havia fet”, relata l’organitzadora.

Les inscripcions per la cursa i La Gran Cagada es poden fer a través de la pàgina web d’Atendis. La inscripció a les curses també inclou la participació en la Gran Cagada, amb el mateix número de parcel·la que de dorsal, i al sorteig d’una samarreta del CE Sabadell signada pels jugadors i d’una samarreta i una pilota del Barça. També es podran fer presencialment el mateix dia, a partir de les 9 del matí.

Més activitats

Atendis Gresca 2017 02

La presentació de la Festa | (c) Atendis

Un cop s’hagin entregat els trofeus als guanyadors de les curses (12h) es farà un homenatge a una personalitat destacada, que és una de les novetats d’aquest any. L’Ajuntament ha proposat que la protagonista sigui a la doctora Joaquima Júdez, que va ser presidenta de l’entitat durant quinze anys i ha estat impulsora de moltes iniciatives d’ajuda a la discapacitat a Sabadell. Després de l’homenatge començaran les actuacions dels usuaris d’Atendis. “Sempre fomentem la participació activa dels nostres usuaris i per això hem previst l’actuació del grup de teatre Pengi’m Penj’am, que estrenaran l’espectacle de Mans de Colors. Aquest any estan participant per primera vegada al programa Ciutat Escola, realitzant espectacles a les escoles de forma que uns 850 alumnes de 50 escoles veuran aquestes actuacions“, apunta Virgili. A continuació, els nois del Centre Aral faran una ballada de zumba i la coral de l’entitat, les persones usuàries dels centres L’Aplec i el Casal Can Rull, protagonitzaran un concert.

També es potenciaran les activitats per tota la família. Hi haurà un taller de trenes solidàries i un taller de sensibilització animal vinculat a la Gran Cagada. “Ja que portem els vedells, volem donar-hi una part pedagògica i de sensibilització, perquè els nens i nenes coneguin els animals, on viuen, què mengen, quins aliments ens donen i també hi haurà la possibilitat d’aprendre a munyir amb una vaca (de mentida) a mida real”, expliquen els organitzadors.

L’Atendis Gresca és un esdeveniment solidari que va instituir-se l’any 2013, coincidint amb el 50è aniversari de la entitat. El més important de la festa, remarquen els organitzadors, és “la col·laboració de tothom, el patrocini i voluntariat, sense el qual no seria possible. També hi col·laboren institucions i empreses com l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona, el Banc de Sabadell , la Joventut Atlètica de Sabadell i la Penya Eurobética.

Leave a Reply

Your email address will not be published.