Publicitat
Publicitat

Fem una senyora Coca de Trempó

Coca de Trempo

Així us pot quedar la coca! | (c) lacuinadesempre.cat

Havia dit prou de coques… Però m’agraden molt! I a vosaltres us agrada embrutar-vos les mans amb farina? Sí és així… preneu nota.

Farem Coca de Trempó. Aquesta és una coca mallorquina, tot i que segurament els menorquins i els eivissencs hi tindrien alguna cosa a dir. Per tant deixem-ho amb què és una coca balear. El trempó és una mena d’amanida amb pebrot verd, tomàquet i ceba tendra, tot amanit amb sal, oli i vinagre.

Ingredients per fer una senyora Coca de Trempó

Per la massa:

  • 400g de farina
  • Un gotet o tasseta de cafè d’oli
  • Un gotet o tasseta de cafè d’aigua
  • Sal

Pel trempó:

  • Pebrot verd (aproximadament un i mig). Ells en fan servir uns d’un verd més clar que els nostres i un gust un pèl diferent. A Sabadell no n’he trobat, però si teniu algun amic que vagi a Palafrugell, els diumenges al mercat, hi ha pagesos que en venen.
  • 3 tomàquets de bona qualitat i que no siguin excessivament madurs
  • Una ceba tendra, o mitja, o una i mitja, depenent de les dimensions de la ceba i de si us agrada més o menys.
  • Oli
  • Vinagre
  • Sal
  • Pebre negre (opcional)

Elaboració

Escalfarem el forn a 200 graus.

Començarem a fer el trempó. Tallarem tant petites com puguem totes les hortalisses. Les posarem en un recipient i les amanirem amb l’oli, el vinagre, la sal i el pebre negre, si ho voleu. Jo sempre n’hi poso una mica.

Ara farem la massa. Posarem la farina en un recipient per poder-hi barrejar la resta d’ingredients. Hi afegirem l’oli, l’aigua i la sal. I ara ve la part divertida. Amb una forquilla o bé amb les mans –jo ho faig amb les mans– barrejarem tots els ingredients. Demaneu als pares si creuen que la massa resultant necessita una mica més d’oli, d’aigua o de farina. Quan ja haguem fet una bola, la traurem i l’amassarem, no gaire, sobre el marbre de la cuina que haurem enfarinat. Ara hi passarem el corró de cuina pel damunt, fins a obtenir una massa primeta, tipus pizza.

Un cop estirada. La posarem en una safata de forn, a la qual hi haurem posat paper especial de forn, que haurem pintat amb un pèl d’oli.

A les vores de la massa els hem de fer una mena d’arrissat o muntanyetes amb els dits per tal que el farciment no s’escapi.

I ara posarem el farciment al damunt, mirant d’escórrer bé l’excés de líquid.

Enfornem a durant 20 minuts i llesta.

La podeu consumir un cop s’hagi refredat un pèl o bé l’endemà. Freda està boníssima!!!

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.