Fem un semifred de xocolata amb festucs!

Semifred de xocolata i festucs

(c) Cob Poulos

Apa, que la primavera ja és a tocar! Què us sembla si la fem entrar a la cuina i fem un semifreddo o semifred de xocolata i festucs? Aquesta és una altra recepta del xef Gordon Ramsay. Què voleu que us digui? M’agrada aquest cuiner i les seves receptes!

Ingredients

  • Oli o mantega per untar el motlle.
  • 275 grams de xocolata negra (70% de cacau mínim) i una mica per decorar.
  • 4 ous grossets.
  • 100 grams de sucre en pols.
  • 500ml de double cream. (M’hi he tornat ximple! La double cream, per als anglosaxons, és una nata súper densa i súper calòrica. Es tracta d’una nata per cuinar amb el 48% de greix. Malauradament als nostres supermercats com a màxim trobem nata amb un 35,1% de greix, per tant ens haurem de conformar amb aquesta, la típica nata per a muntar que trobem a la zona de refrigerats…).
  • 1 beina de vainilla.
  • 100 grans de festucs.

Preparació

Tot plegat és molt senzill!

Untem amb oli o mantega un motlle dels de fer plum cakes. Sí, home, aquells que són rectangulars i força alts!

Ara hi posem film transparent de cuina perquè sigui fàcil desemmotllar el nostre semifreddo

En un recipient, desfem la xocolata, partida en trossets, al bany maria, o si ho preferiu podem utilitzar el microones. Aneu amb compte que no se us cremi!

En un altre recipient, barregem amb molta energia els ous amb el sucre, fins a obtenir una massa moooolt cremosa.

Un cop la xocolata estigui un pèl freda, l’afegim al recipient on hem batut els ous amb el sucre, i ho remenem tot amb molt de compte.

Encara en un altre recipient barregem la double cream o en el nostre cas, la nata per muntar, amb les llavors de la vainilla (per això, potser necessiteu l’ajuda d’un adult, que parteixi longitudinalment la beina de vainilla i n’extregui les llavors amb un ganivet punxegut).

Ara barregem les dues cremes i hi afegim els festucs, partits per la meitat i evidentment sense closca! Si ho preferiu els podeu trinxar en un morter.

I ara, paciència que és la mare de la ciència. Un cop hem abocat tota la barreja al motlle, l’hem de deixar al congelador mínim 3 o 4 hores. Si no el voleu utilitzar, el podeu deixar congelat unes dues setmanes abans no el feu servir.

I llestos! Uns deu minuts abans de servir el nostre semifred, el traiem del congelador i amb cura i determinació el traiem del motlle.

Apa, i el podeu servir a talls, com els antics talls de gelat que menjaven els vostres pares.

Bon profit!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.