Publicitat
Publicitat

L’estiu, una oportunitat per seguir l’aventura amb els petits de casa

petits estiu

Ha arribat l’estiu i amb ell dies més llargs, més activitats, trobades i ganes de sortir. Amb petits i petites a casa tot això es complica una mica més. Si anem tard a dormir o fem molta xerinola, per exemple, podem tenir nits més mogudes, si no les tenim ja.

Cal tenir en compte que ells i elles també estan sobre estimulats i quexa més estímuls més difícil, potser, serà, després, la tarda, etcètera. Intentem que si hi ha casals, o avis, o piscines –coses en general que els esgoten– puguin descansar, fer la migdiada, o no aixecar-se massa aviat.

Les vacances són un moment genial per intentar no córrer tant, per gaudir més del moments que tenim, de les estones que ens regalem, de l’aigua, el sol, els amics… Treure’ns de sobre la rutina i aprendre, poc a poc, a connectar-nos amb aquesta llum que tenen els dies d’estiu.

Hem de pensar que, quan marxem de vacances amb els petits, hem de poder fer tot el que fèiem a casa però fora, ja sigui a l’avió, el tren o l’apartament i afegir-hi, a la bossa, una miqueta més de paciència i bon humor. Viatjar amb un infant ens proporciona una nova experiència.

Continuem aquest estiu amb el sentit comú que portem tot l’any, amb el respecte i acompanyament, amb amor i adaptant-nos, en cada moment, a la situació en la que ens trobem.

Intentem parar i felicitar-nos per tot el que hem aconseguit, per tot l’any que portem i totes les fites assolides. Parem i mirem: els nostres petits i petites creixen, aprenen, gaudeixen, comparteixen, juguen i ens mostren la capacitat de sorpresa que ens envolta en aquest mon, de vegades, massa ràpid.

La maternitat i la paternitat no sols són un viatge. També són una aventura. Bon estiu!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.