Publicitat
Publicitat

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 agrupa tota la seva oferta estiuenca al cicle ‘Estiu a la Fresca’

Presentació cicle Estiu a la Fresca 2015

Joana Soler, Joan Carles Sunyer i Aureli Balagué en la presentació del cicle Estiu a la Fresca | (c) Petit Sabadell

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 vol consolidar l’Espai Cultura Sabadell i el seu Jardí –els antics ‘jardinets de la Caixa’– com un dels centres neuràlgics de l’estiu a Sabadell. Amb aquest objectiu, l’entitat ha renovat aquest any la seva oferta d’activitats estiuenques, agrupant-les en un únic programa que es titula Estiu a la Fresca i que s’allargarà de l’1 al 28 de juliol. La iniciativa inclourà un total de catorze espectacles, entre els quals n’hi ha nombrosos de destinats al públic infantil i familiar, i els seus responsables s’han fixat com a objectiu superar els 3.000 assistents. “Volem arribar a un ampli ventall de públic que pugui gaudir d’aquest espai, que és un oasi al Centre de la ciutat”, resumeix Joan Carles Sunyer, director de la Fundació. Part dels espectacles programats s’inclouen, a la vegada, al programa del 30 Nits, el Festival d’Estiu de Sabadell.

A més del nou plantejament, l’Estiu a la Fresca inclou també un acte d’inauguració. Es tracta del concert familiar de l’Orquestra Fireluche, un grup de música instrumental procedent de la Cellera de Ter (Girona) que treballa amb instruments de joguina, reciclats, curiosos o inversemblants, entre d’altres. La inauguració es realitzarà el dimecres 1 de juliol a la tarda-vespre i l’actuació dels músics gironins es complementarà amb fragments de l’espectacle Desencaixats, una proposa d’animació, clown, circ i il·lusionisme de la companyia Filigranes, resident al Centre de Creació i Producció Escènica de l’Estruch, a la Creu Alta.

A partir d’aquell dia, l’Espai Cultura i el seu Jardí acolliran activitats cada dimarts, dijous i dissabte. Els dimarts es dedicaran als espectacles familiars, que es presentaran a l’Amfiteatre de la Caixa agrupats en un cicle anomenat Dimarts d’Espectacle. L’oferta inclou quatre propostes de clown, teatre gestual, titelles, màgia o animació amb entrada gratuïta (18:30h). Es tracta d’El mêtre, de la companyia Jam (7 de juliol); L’hort de Can Pitrocs, de La Guilla Teatre (14 de juliol); El xarlatà màgic, a càrrec del Mag Gerard (21 de juliol); i Residual Gurus, de la companyia del mateix nom (28 de juliol). “Que una activitat sigui gratuïta i vagi dirigida a un públic familiar no vol dir que no sigui de qualitat, perquè cuidem molt la programació que proposem”, matisa Sunyer.

Música i cinema

Un altre dels cicles inclosos a l’Estiu a la Fresca és el XVI Festival Internacional de Música de Sabadell, que organitza la delegació local de Joventuts Musicals. Els concerts seran els dijous a la nit (22:00h) i es faran, depenent del dia, a l’Amfiteatre dels jardins o a l’auditori 3 de l’Espai Cultura. “Volem fer arribar la música a quanta més gent millor“, explica Joana Soler, presidenta local de Joventuts Musicals. Al programa, destaquen el concert Cants d’esclavatge, cants de llibertat, a càrrec de The Gourmets Vocal Quartet (2 de juliol) o un programa dedicat als 150 anys del naixement d’Enric Morera a càrrec de la Cobla Mediterrània, entre d’altres.

La tercera alternativa en l’oferta d’aquest nou cicle estiuenc de Sabadell, que recull l’esperit d’antics cicles com Teatre a la Fresca o Sorbets de Fresca, és el cinema. Els dissabtes de juliol es projectaran, en aquest cas sempre a l’auditori 3 de l’Espai Cultura Sabadell (20:00h), pel·lícules procedents del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, un certamen històricament lligat a l’antiga Caixa Sabadell i que ha mantingut la vinculació malgrat els canvis dels darrers anys. En les tres sessions previstes (11, 18 i 25 de juliol) es projectaran quatre films i un curt d’animació, tots ells de temàtica muntanyenca.

La iniciativa de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 compta amb el suport del BBVA. El director de la zona de Sabadell d’aquesta entitat financera, Aureli Balagué, creu que “tothom hi trobarà alguna cosa” en una iniciativa que demostra “la proximitat al territori i a la gent de la ciutat” d’un dels bancs més importants d’Espanya. El programa complet del cicle Estiu a la Fresca el podeu consultar en aquest enllaç.

Leave a Reply

Your email address will not be published.