L’Estaquirot porta a LaSala Teatre un espectacle de titelles sobre les ‘marranades’ amb missatge per a petits i grans 'Ploramiques' s'ha presentat aquesta setmana en funcions escolars i diumenge s'obre al públic en general

L'Estaquirot 'Ploramiques' 1

Els protagonistes del muntatge | (c) L’Estaquirot

L’Estaquirot, una de les companyies més veteranes i emblemàtiques de l’escena familiar de Catalunya torna aquest diumenge a Sabadell per presentar un dels seus darrers espectacles, Ploramiques, una proposta adreçada al públic més petit (de 2 a 8 anys) i protagonitzada per unes titelles que saben com treure rendiment de les marranades dels infants. La producció es podrà veure aquest diumenge a la tarda (17.30h) a LaSala Teatre (ronda Roureda 24). Com és habitual en la programació d’aquest centre de creació i exhibició de teatre infantil, al llarg d’aquesta setmana el muntatge s’ha presentat als alumnes de diferents escoles de Sabadell i el Vallès Occidental.

Mentre que tothom coneix els ploramiques, és a dir, els nens que ploren, rondinen, mai no estan contents i no es cansen de plorar, l’espectacle es proposa donar a conèixer els Aprofits, que en són els protagonistes. Es traca d’uns personatges que sempre estan contents i s’aprofiten de tot. Aprofiten les coses que la gent llença per fer les seves cases, els seus vestits, les joguines i màquines. I també s’aprofiten dels ploramiques. Han descobert que amb els plors, les marranades i petades, poden fer funcionar molts aparells com la torradora de pa, la màquina de crispetes o, fins i tot, una fira. Atrapats al país dels Aprofits, i després d’un seguit d’aventures, els nens hauran de descobrir la manera de sortir-ne, que no és altra que deixar de plorar.

L'Estaquirot 'Ploramiques' 2

Una escena del muntatge | (c) L’Estaquirot

Ploramiques és un espectacle molt visual, que parteix de transformacions escèniques en les quals els diferents titelles es manipulen a la vista dels espectadors.. Una de les actrius manipuladores, Núria Benedicto, remarca que l’espectacle el protagonitzen “nens que no accepten mai un no, i aleshores ploren i ploren per aconseguir el que volen”, punt de partida d’un argument amb un missatge que “els més petits entenen perfectament” però que també vol arribar als pares. “És un espectacle lúdic perquè s’ho passin bé, però si el missatge queda, tot això que guanyem tots plegats” conclou Benedicto.

L’Estaquirot es va fundar el 1973 i es dedica principalment a crear espectacles familiars en els quals s’hi barregen la comicitat i l’expressivitat dels actors amb la màgia i l’espontaneïtat dels titelles. Al llarg d’aquesta extensa trajectòria ha realitzat més de 8.500 actuacions i ha produït 41 muntatges. Ha participat en festivals d’Europa i d’Àsia i actualment el seu taller està situat a Vilanova i la Geltrú, on disposa d’una petita sala per a funcions i activitats escolars relacionades amb el món dels titelles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.