L’Espai Natura de Sabadell engega un nou taller per buscar ous de Pascua en família a la Masia de Can Deu L'equipament de la Fundació Sabadell 1895 aposta per una nova línia d'activitats vinculades a les festivitats anuals

Busquem ous de Pasqua

L’Espai Natura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 convida a les famílies amb nens i nenes a buscar els ous de Pasqua que un conillet ha amagat per tot el jardí de la Masia de Can Deu, al nord de Sabadell. Els dies 27 i 28 de març es portarà a terme el taller Busquem els Ous de Pasqua, en dues sessions matinals (a les 10.30 i a les 12.30h) que tenen l’objectiu de donar a conèixer als infants l’important paper que han tingut els ous de gallina en la festivitat de Pasqua, a través d’una divertida activitat familiar i una visita al galliner de la Masia.

Per què les mones de Pasqua tenen ous? És una de les preguntes que els artífexs de la idea volen que descobreixin els petits que participin en aquesta nova iniciativa. “La relació dels ous amb la festa de Pasqua té el seu orígen en una celebració pagana que es realitzava a l’inici de la primavera. La simbologia de l’ou representava la renaixença de la natura i l’inici d’una nova vida“, explica Hilari Teixidor, organitzador dels tallers de l’Espai Natura. D’aquí ve que les mones tinguin ous i plomes, que fa dècades eren ous bullits i ara són de xocolata. Posteriorment, el cristianisme es va apropiar d’aquesta festa relacionant-la amb el final de la Setmana Santa.

El taller Busquem els Ous de Pasqua tindrà una duració d’una hora i mitja aproximadament. Està pensat perquè hi participin pares i fills conjuntament i les places estan limitades a trenta participants per sessió, motiu pel qual cal fer inscripció prèvia. El preu de l’activitat és de 8 € per persona (gratuït per als menors de 2 anys). Per al taller de dimarts 27 a primera hora ja s’han exhaurit totes les places.

L’activitat es dividirà en tres parts. ‘Visitem el galliner’ serà la primera part, amb una durada de trenta minuts. S’hi farà una introducció al producte avícola i la cria de gallines de l’Espai Natura i els participants entraran al galliner per conèixer com viuen les gallines i les característiques morfològiques dels ous. A continuació, els nens alimentaran les aus amb blat de moro i hi haurà temps per fer una breu visita a la resta d’ànecs, ocells i animals de la granja. Posteriorment es durà a terme l’activitat ‘Busquem ous de Pasqua’, al jardí de la Masia. Allà s’explicarà breument la tradició anglosaxona de buscar els ous que amaga el conill de Pasqua pels jardins, una experiència que els participants podran viure en pròpia pell.   Finalment, amb l’objectiu de que tots els participants al taller es puguin endur a casa un record, els nens i nenes disposaran de trenta minuts per decorar l’ou dur que hagin trobat amb pintures i amb motius primaverals de forma totalment lliure.

L’èxit que la nova activitat familiar de Nadal de l’Espai Natura, en la qual els nens i nenes havien de buscar el Tió pel Bosc de Can Deu, ha servit de motor per a què l’equipament hagi començat una nova línia de tallers infantils aprofitant les festivitats de l’any. “Els tallers del Nadal va anar molt bé i fins i tot vam obrir un grup nou perquè s’havien exhaurit totes les places”, assegura Teixidor. Així que, tothom qui vulgui, ja pot inscriure’s al nou taller abans no s’acabin les places per buscar els ous de Pasqua.

Leave a Reply

Your email address will not be published.