Publicitat
Publicitat

L’Espai Natura de Sabadell organitza una activitat extraescolar per a famílies interessades en el món rural a la Masia de Can Deu Cada setmana es proposaran diferents tallers com fer sabó a partir d'oli usat o elaborar pa amb massa mare

Espai Natura Sabadell

Les famílies tindran cura dels animals de la granja abans de començar les sessions | (c) Espai Natura Sabadell

REDACCIÓ

L’Espai Natura Sabadell ofereix aquest curs una nova activitat extraescolar pensada per a tota la família. L’objectiu és oferir un espai de cohesió familiar al mateix temps que s’està en contacte amb molts aspectes de la vida al món rural tradicional. Un altre dels punts importants de l’activitat és poder compartir temps amb altres famílies que tenen interessos comuns. Aquesta activitat es portarà a terme a la Masia de Can Deu els dimarts a la tarda (de 18.00 a 19.30) d’octubre a juny, i cada setmana s’hi proposaran diferents tallers en què petits i grans descobriran com es vivia tradicionalment a pagès i coneixeran aspectes que queden molt allunyats de la vida actual.

El grup serà de vint-i-cinc persones comptant infants i adults. L’activitat es dirigeix principalment a nens i nenes a partir de la Primària, tot i que no es descarta que hi puguin participar famílies amb nens més petits. La idea és que a mesura que passin els mesos, la iniciativa es converteixi en un imprescindible per a les famílies i que es creïn vincles dins el grup.

“Ens dirigim a famílies interessades en el món rural, a les que els agrada descobrir com es fan les coses manualment, tal i com es feien abans. Vam tenir la idea perquè moltes famílies ens comentaven que tenien fills amb inquietuds relacionades amb el món rural i podrien estar interessades en una proposta d’aquest tipus”, explica en Sergi Gil, educador ambiental de l’Espai Natura. La localització on està situada la Masia de Can Deu, al nord de Sabadell, entre Terrassa, Matadepera i Castellar del Vallès, dificultava que els pares portessin els nens expressament per després haver de marxar i tornar a recollir-los, motiu pel qual “el projecte es va repensar perquè els pares, en comptes de venir i deixar els nens, participin també en els tallers”. “Així satisfem les necessitats dels nens i els pares també gaudeixen molt”, afegeix Gil.

En aquest context, la idea és que cada setmana es proposin als participants tallers d’una hora de durada que aniran des d’elaborar pa amb massa mare fins a conèixer les herbes aromàtiques. Les activitats que es portaran a terme seran semblants a les que es fan habitualment a la masia, però seran més elaborades aprofitant que hi haurà més temps. Un exemple és el taller de sabó a partir d’oli usat, al que se li afegiran variants com tallers de sabó aromatitzat o exfoliant.

Abans de començar cada sessió, a més, les famílies dedicaran mitja hora al manteniment dels animals de la Masia. “Al començament pensàvem que als nens no els agradaria això de netejar quadres, però contra tot pronòstic és el que més els agrada. Els encanta ficar-se dins i embrutar-se. Aquest tipus d’activitats engresquen molt els petits perquè ajuden a crear vincles molt forts amb els animals”, explica l’educador. Durant els mesos de primavera, les famílies cultivaran un petit hort que portaran entre tots i més endavant, quan aquest doni els seus fruits, es podran endur productes a casa.

Per participar en aquesta activitat extraescolar és necessari fer inscripció prèvia trucant al 93 716 47 81 o per correu electrònic. El preu és mensual i va de 80 euros per un adult i un infant, a 115 euros per un adult i dos infants.

Leave a Reply

Your email address will not be published.