Publicitat
Publicitat

L’Espai Cultura Sabadell vol ampliar el públic de la seva programació d’espectacles familiars

Espectacle a l'Espai Cultura Sabadell

Un dels espectacles de l’Espai Cultura | (C) Petit Sabadell

L’Espai Cultura Sabadell, el complex cultural de la Fundació Sabadell 1859 al carrer d’En Font, al Centre de la ciutat, inicia aquest dissabte 11 d’octubre de 2014 una nova temporada d’espectacles infantils amb l’objectiu d’ampliar el nombre d’espectadors dels set muntatges que es podran veure a l’equipament fins el juny de 2015. Les propostes programades la temporada passada van arribar al miler de persones, de manera que els responsables de la iniciativa consideren que l’oferta “ja s’ha consolidat” i és un bon moment per incrementar-ne l’assistència i, principalment, “obrir l’espectre del públic al qual es dirigeix”, avança Delícia Burset, programadora del cicle.

Amb aquest objectiu, els tres primers espectacles de la temporada mantindran l’habitual caràcter estrictament infantil, mentre que els quatre restants (a partir de gener) seran muntatges destinats a tots els públics, “és a dir, des de nens molt petits fins a gent gran”. “Aquesta programació va començar el febrer de 2013 per donar continuïtat a les sessions que es programaven en ocasions especials, com el dia de Sant Jordi o els Sorbets de Fresca. La idea era acostumar la gent que un cop al mes hi ha teatre a l’Espai Cultura i ja ho hem aconseguit, de forma que és el moment d’ampliar la tipologia d’espectadors, incorporant des de gent jove fins a adults que no necessàriament vinguin a acompanyar els petits“.

La programació de l’Espai Cultura Sabadell s’inciarà demà amb Aquarel·la, una concert teatralitzat de la companyia Fes-t’ho com Puguis dirigida a nens i nenes petits que proposa un joc de música, ombres i projeccions. El novembre serà el torn de Sol amb la Lluna, de la companyia Sgratta i el desembre tocarà A Taula, del grup Peus de Porc. A partir del 2015, s’han previst espectacles més eclèctics com Cinc contes diferents, de Produccions Essencials. Es tracta d’una proposta inclusiva que parla de les discapacitats i les diferències i que s’acompanya de subtítols i audioguia de forma que poden gaudir-la persones amb discapacitats visuals i auditives. Dues produccions de màgia (La màgica volta al món, de la companyia Sim Salabim; i Maaagia! de la companyia Gròmic) i una de dansa-claqué (Tap Stoy Tour, de la companyia Clac&Roll) completaran el cartell.

Aquarel·la a l'Espai Cultura Sabadell

‘Aquarel·la’, que es podrà veure aquest dissabte

Una programació “independent”

“En qualsevol cas –remarca Bruset– no es tracta d’oblidar-nos dels més petits, ni molt menys. Són espectacles que poden gaudir els nens i també els grans”. Es tracta d’una programació “independent i feta amb criteri”, és a dir, seleccionant les produccions més adients en comptes de cedir l’espai a una productora o distribuïdora teatral per tal que l’ompli amb el seu catàleg. “Afortunadament, el panorama teatral familiar català és, actualment, molt ric i no és difícil trobar espectacles que encaixin amb els criteris més variats”.

Un altre dels aspectes que els responsables de la temporada familiar de l’Espai Cultura Sabadell estudiaran en els propers mesos és l’horari de les funcions. De moment, continuaran sent els dissabtes a la tarda (18:30h) però existeix la possibilitat de canviar aquest aspecte en la mateixa línia d’ampliar l’espectre d’espectadors. En aquest sentit, Burset reconeix que els dissabtes a la tarda són una bona opció per les famílies amb fills molt petits que no tenen activitats, però al mateix temps presenta dificultats pels nois i noies més grans que, per exemple, van a un esplai. “En aquest tema, també hem de valorar diferents possibilitats”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.