Publicitat
Publicitat

Neix a Sabadell Esmasshopping, la primera xarxa social de consum intel·ligent i solidari

Esmasshopping 01

La presentació d’Esmasshopping, la setmana passada | (c) Petit Sabadell

Una empresa sabadellenca ha creat la primera xarxa social de consum intel·ligent i solidari, Esmasshoppingque dóna a conèixer els descomptes que ofereixen sobre un determinat producte les botigues properes a l’usuari i permet destinar la quantitat estalviada a una organització sense ànim de lucre (ONL). Si sou famílies nombroses, famílies monoparentals, joves, o gent gran, i si formeu part d’algun col·lectiu de la ciutat, amb aquesta xarxa i la corresponent app podreu gaudir del màxim estalvi tant en matèria de productes com de serveis.

Esmasshopping “és una app per a compradors intel·ligents, fàcil i eficient”, expliquen els seus promotors. Només cal cercar un producte o servei i, a través de la geolocalització, en una sola pantalla apareix un mapa amb tots els comerços on es pot estalviar el màxim i en quins d’aquests es pot exercir la solidaritat i col·laborar amb projectes socials. El projecte l’han creat uns sabadellencs que han escollit fer el llançament de la idea a la ciutat mateix perquè asseguren que “és idònia ja que té una mida ideal i el nivell d’associacionisme és fonamental perquè es pugui portar a terme”, explica Toni Bosch, un dels fundadors d’Esmasshopping.

Només cal descarregar-se l’app, indicar el segment de població al qual es pertany, els col·lectius dels que es forma part i el producte que es cerca per conèixer tots els beneficis i descomptes que hi ha al voltant. Per exemple: sóc família nombrosa, formo part del Club Natació de Sabadell i vull comprar sabates. És una eina d’estalvi pràctica i innovadora en molts sentits, ja que reuneix tota la informació que normalment no es té en compte a l’hora de fer la compra i que pot suposar una rebaixa en la factura. “Els consumidors desconeixen els descomptes que poden tenir per ser família nombrosa, o per formar part de col·lectius com una AMPA o un club esportiu, per exemple”, remarca Bosch.

També es poden conèixer sobre el mapa els avantatges per famílies nombroses o monoparentals o quins descomptes puntuals hi ha en els plans plans de fidelització dels comerços. Això últim significa una avantatge en el pes de la cartera, ja que “enlloc de tenir totes les targes de fidelització al damunt, ara totes es poden tenir en una app, que no ocupa espai. A més, els clients que estiguin fidelitzats a un comerç obtindran descomptes segons la freqüència amb la que consumeixin o l’import”, expliquen els responsables d’Esmasshopping.

200 negocis a Sabadell

Esmasshopping 02

L’app permet veure totes les ofertes que ofereixen els comerços propers | (c) Petit Sabadell

Ara com ara, ja hi ha inscrits 200 negocis de tot tipus de tot Sabadell, amb serveis com educació, botigues de roba, alimentació, llibreries, immobiliaris, gestors administratius… Tots els comerços adherits a Esmasshoping tenen un adhesiu identificatiu a l’entrada.  L’objectiu d’aquesta eina, que està en fase de desenvolupament, “és arribar als serveis que cobreixin tota la cistella de la compra, per tal de que les famílies tinguin al seu abast tota la informació per estalviar al màxim a l’hora de comprar”, explica Bosch.

Bernat Fàbregas, president de l’Associació de Comerciants de l’Eixample, anima totes les botigues i associacions de Sabadell a sumar-se a aquesta proposta, ja que és una eina fàcil. A més, quan estigui implantada del tot pot arribar a fomentar l’associacionisme de forma que “qualsevol persona amb una necessitat podria dirigir-se a una ONL i crear projectes socials”. Per exemple, si voleu comprar una bicicleta que val 100€ i teniu un descompte del 10%, podeu escollir que us apliquin l’estalvi i pagar 90€, o pagar els 100€ i destinar els 10 restants a una organització o un projecte social.

Mercè Calvet, del Rebost Solidari de Sabadell, remarca que “ha estat un honor participar en aquest projecte perquè el consum intel·ligent i la solidaritat van lligats. Això pot convertir-se en una font de finançament molt important per a les ONG, a part de un canal de  difusió dels seus projectes i omplir de valors les noves tecnologies”.

A Sabadell ja hi ha adherides més d’una vintena d’ONL i hi ha uns deu projectes municipals en marxa. Organitzacions com Educo, la Lliga Protectora d’Animals, el Rebost Solidari, la Fundació Privada Atendis o CIPO, s’han sumat a la proposta, i projectes com les beques menjador, l’ajuda a discapacitats intel·lectuals, l’alimentació de subsistència per a famílies, o ajudar a col·lectius amb risc d’exclusió social, també estan associats amb Esmasshopping. També es pot buscar directament el tipus de ONL o projectes que es vol ajudar, la qual cosa també és una novetat, “perquè per primera vegada, els ciutadans tenen aglutinades en una app tots els projectes que hi ha a la ciutat i on poden col·laborar.

Toni Bosch, CEO d’Esmasshopping, explica que l’empresa té un pla de creixement ambiciós, “al llarg de tot l’any 2017, serem a 46 poblacions de tot l’Estat, 18 catalanes. Són les principals ciutats de més de 50.000 habitants i que representen el 34% de la població espanyola”. De moment, només està en sistema operatiu Android  “perquè aquest representa el 85 per cent del mercat, però de cara a finals d’any també estarà disponible en iOS”, expliquen els fundadors.  Per promocionar aquesta nova App, han impulsat la setmana del Consum Solidari, del 19 de setembre al 2 d’octubre, una campanya informativa al carrer i a les xarxes socials amb el hashtag #socsolidarisbd, amb la intenció de “crear una gran onada de ciutadans i perquè s’apropin a aquests comerços i les ONL tinguin més possibilitats d’obtenir recursos”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.