Publicitat
Publicitat

Les escoles bressol privades de Sabadell demanen el suport de l’Ajuntament per superar la crisi derivada del Covid-19 Catorze centres envien una carta al regidor d'Educació proposant-li mesures per garantir la seva supervivència

MARC SABATER | Les escoles bressol privades de la ciutat han demanat a l’Ajuntament de Sabadell que faci explícit el seu suport a aquests centres per poder superar la crisi que provocarà el tancament derivat de la pandèmia de Covid-19. Un total de catorze llars d’infants sabadellenques, totes de titularitat privada, ho sol·liciten en una carta que van enviar divendres tant al regidor d’Educació, Manuel Robles, com a Isabel Carrillo, secretrària del Consell Escolar Municipal (CEM). És la primera vegada que aquestes empreses, moltes de les quals s’articulen al voltant de treballadors autònoms, s’uneixen per fer una acció conjunta. “Es tracta d’un sector amb empreses petites, moltes de nova titularitat i, per tot això, una mica desarticulat. Però ara ens hem posat d’acord i cal veure si aquesta circumstància dóna peu a alguna mena d’associació o entitat que ens agrupi i ens representi”, explica Núria Puig, portaveu de les signants de la carta.

Al document, les escoles bressol privades recorden que sempre han estat a disposició de les activitats organitzades per l’Ajuntament, com ho demostra, per exemple, la seva participació al Consell Escolar Municipal, i reclamen que, “ara, aquest organisme ens escolti i ens pugui oferir el seu suport i ajuda” en un seguit d’iniciatives per afavorir la superació de la crisi derivada de l’actual emergència sanitària. Entre les mesures que proposen hi ha, per exemple, una moratòria o una rebaixa en el cobrament d’impostos i taxes municipals, que la plaça de Sant Roc avali el finançament bancari en cas de ser necessari o que “analitzi i valori” la possibilitat de facilitar ajuts econòmics directes. També demanen una aposta de la regidoria d’Educació per a aquests centres que, malgrat ser privats, “ofereixen un servei públic indispensable, consoliden la pluralitat educativa de la ciutat i generen riquesa creant llocs de treball o per la via dels proveïdors”, afegeix Puig.

“En definitiva, som un servei necessari tant des del punt de vista econòmic com social, per exemple en l’àmbit de la conciliació familiar, i necessitem suport”, resumeix la portaveu, que aclareix que la carta no té res a veure amb les mesures que l’Ajuntament ha anunciat en relació a les escoles bressol municipals i, més en concret, al fet que no es cobrin les quotes corresponents al temps que estaran tancades. “Aquests centres no els percebem com la nostra competència –remarca– i, de fet, les mesures municipals són possibles perquè la ciutadania les financia amb els impostos de forma que hi ha una part de la seva activitat que queda coberta amb independència de l’aportació de les famílies usuàries”.

Les 14 escoles signants tenen poques expectatives sobre el resultat de la seva acció. De fet a a hores d’ara només han rebut justificant de rebuda del missatge per part del Consell Escolar, però no, per exemple, per part del regidor. “Com a mínim, però, farem palès que som aquí i volem continuar existint”, explica la seva representant. L’emergència sanitària i el subsegüent tancament escolar ha enxampat el sector quan tot just estava “intentant sortir d’un moment molt dur” marcat per la crisi econòmica, el descens de la natalitat i l’increment de l’oferta de places preescolars públiques. “Tenim davant un repte i estic segura que ens en sortirem, reinventant-nos i aixecant-nos com hem fet sempre. El nostre problema, com el de totes les empreses petites i mitjanes, és com aguantarem la crisi sense que cap Administració afavoreixi cap solució”.

Més informació
La carta de les escoles bressol privades de Sabadell per al regidor d’Educació i el Consell Escolar Municipal 

Leave a Reply

Your email address will not be published.