Publicitat
Publicitat

Les escoles bressol municipals reobriran portes el proper dijous després de gairebé cent dies de tancament La preinscripció en aquests centres es tanca amb un descens de les sol·licituds per al curs que ve

L’Escola Bressol Municipal de la Creu Alta | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | Les escoles bressol municipals de Sabadell reobriran el proper dijous 18 de juny, segons les previsions de l’Ajuntament de Sabadell. Els onze centres públics que hi ha a la ciutat han trigat més que les llars d’infants privades degut als tràmits que comporta la seva reobertura, principalment l’aixecament de la suspensió dels contractes amb les empreses que els gestionen. Les llars d’infants poden tornar a l’activitat en la fase 2 de la desescalada per covid-19, en la qual Sabadell va entrar el 8 de juny. En aquesta fase només poden acollir cinc infants per espai i han de prioritzar aquelles famílies en les quals els pares no puguin teletreballar, entre d’altres mesures.

El retorn a la certa normalitat de les escoles bressol municipals arriba després d’un procés de preinscripció que, per primera vegada després de molts anys, ha registrat un descens de les sol·licituds fins al punt que hi ha places lliures en diversos centres. “Tenim matricula per estar satisfets, però no per estar molt satisfets“, resumeix el regidor d’Educació de l’Ajuntament, Manuel Robles. El descens només afecta els grups de 2 a 3 anys. En el cas dels grups de 0-1 anys, en canvi, hi ha sobredemanda.

La raó d’aquesta davallada obeeix a més d’una causa, segons Robles. La principal, però, és la incertesa general procovada per la pandèmia de covid-19 i les seves conseqüències econòmiques per a moltes famílies. Per això, els responsables municipals esperen que, a mesura que aquesta incertesa vagi disminuint, es podran recuperar algunes matrícules. “Si la situació millora, és possible que algunes famílies facin un pas endavant”, confia el regidor per qui el que està clar és que la baixada no respon a cap factor de qualitat d’uns centres que “fan molt bona feina”.

Que hi hagi menys sol·licituds de matrícula no vol dir, però, que totes les les famílies tinguin lloc al centre que han demanat com a primera opció. Sí que hi ha, però, suficient capacitat per derivar aquestes famílies a d’altres escoles, sempre que això entri en les seves possibilitats de mobilitat. Econòmicament, la davallada “es notarà”, segons el titular d’Educació, “però no fins a una situació insalvable“.

Escoles bressol privades

Pel que fa a la situació de les escoles bressol de titularitat privada, que han demanat el suport de l’Ajuntament per tal de poder superar el sotrac que els ha provocat el confinament, Robles adverteix que fan “demandes que la plaça de Sant Roc no pot atendre” perquè no són de la seva competència. El govern municipal s’ha compromès a facilitar a aquests centres material de protecció, com mascaretes, a divulgar la seva oferta i a fer de “motor de pressió” davant de la Generalitat, per tal que l’administració catalana elabori un pla de rescat del sector. “No podem adquirir compromisos econòmics perquè no tenim capacitat en aquest sentit”, justifica Robles.

Segons el regidor d’Educació de Sabadell, les llars d’infants privades “fan un servei molt important a la ciutat” perquè les escoles bressol municipal no poden “abarcar-ho tot”, motiu pel qual tenen “tota la solidaritat” de l’Ajuntament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.