Acord entre la Generalitat i l’Ajuntament per construir els nous edificis de l’Escola Virolet i l’Institut Arraona-Can Llong L'escola, que funciona en barracons, no canviarà d'ubicació i el centre de Secundària es traslladarà al carrer Zuric

Anunci construcció Escola Virolat i Institut Arraona Can LLong

La reunió d’aquest migdia a l’Escola Virolet | (c) Ajuntament de Sabadell

Representants del departament d’Ensenyament de la Generalitat i de l’Ajuntament de Sabadell han comunicat aquest migdia a les direccions dels centres i a les associacions de mares i pares l’acord per la construcció dels edificis de l’Escola Virolet i l’Institut Arraona-Can Llong, dues de les principals reivindicacions de la ciutat en matèria d’equipaments educatius. L’anunci l’han dut a terme l’alcalde de Sabadell Juli Fernàndez i el director general de Centres Públics de la Generalitat, Lluís Anton Baulenas, en una reunió als mòduls provisionals de l’Escola Virolet i en la qual també hi havia el regidor municipal d’Educació, Joan Berlanga; i la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués.

L’acord al que han arribat Generalitat i Ajuntament preveu situar aquests dos nous equipaments en unes ubicacions que permetran la seva construcció de manera simultània. L’Escola Virolet es construirà al costat dels mòduls provisionals amb els quals funciona actualment aquest centre de Primària. El nou institut, d’altra banda, es construirà entre el carrer Zuric i la via del tren de la línia R4 d’Adif, al lloc on inicialment s’havia projectat l’escola.

Sense calendari

Anunci construcció Escola Virolat i Institut Arraona Can LLong 02

Els terrenys per al nou Institut de Can Llong | (c) Ajuntament de Sabadell

Cap representant polític ha concretat avui el calendari previst ni quan es preveu posar en marxa les noves instal·lacions. Una vegada hagin finalitzat els tràmits administratius per a la cessió dels terrenys, s’encarregarà la redacció dels projectes dels dos equipaments. Posteriorment, seguirà el procés de licitació de les obres. “Esperem que la redacció dels projectes i les obres siguin àgils i la situació del barri, pel que fa als equipaments escolars, es pugui normalitzar com més aviat millor”, diu Berlanga. “Som exigents amb la Generalitat per revertir la situació i ja tenim fruits tant en l’àmbit educatiu com en el sanitari, amb aquest acord anunciat avui i el que farà possible el Centre d’Atenció Primària de Can Llong”, ha afegit l’alcalde Fernàndez.

Per Vigués, “la priorització d’aquestes dues construccions respon a l’anàlisi de les necessitats de la zona, que es preveu que siguin sostingudes en el temps“. “Mantindrem aquesta feina compartida amb l’Ajuntament, tant pel que fa al barri de Can Llong com per la resta de la ciutat, per aconseguir l’èxit educatiu dels alumnes” ha afegit. Per Berlanga, a més, l’anunci d’avui “ha trigat massa a arribar i és un èxit col·lectiu de totes les parts implicades, sense oblidar, també, el paper mobilitzador dels veïns i veïnes i les AMPA del barri, a qui també cal felicitar, com també valorar la tasca feta per la Comissió creada per reclamar els edificis”. De moment, per al curs que ve es treballarà per millorar i adequar els mòduls de l’escola i l’institut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.