Publicitat
Publicitat

L’Escola Sant Nicolau celebra el 60è aniversari convertint en un concert l’aposta pedagògica per la música

Concert Sant Nicolau 01

El concert el van tancar els alumnes de sisè de Primària i primer de Batxillerat | (c) Petit Sabadell

L’Escola Sant Nicolau va omplir ahir dijous al vespre l’Auditori 3 de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 amb motiu del concert de commemoració del seu 60è aniversari. Alumnes, exalumnes, mares i pares i professors van pujar a l’escenari en un acte que, a més de celebrar l’aniversari, va deixar clara l’aposta d’aquesta escola del Centre de Sabadell “per la música, les arts i la cultura en general com a ingredient pedagògic de primer ordre”, segons va dir, en començar, la seva directora Lourdes Cornellà. Cornellà va aprofitar l’ocasió per agrair a tots els docents que han “convertit l’ensenyament artístic en un dels trets definitoris” d’aquesta agrupació pedagògica en la qual s’hi integra l’Escola de Música Sant Nicolau, oberta més enllà dels alumnes de l’escola i que és l’única de Sabadell vinculada al Conservatori del Liceu.

Concert Sant Nicolau 02

Xavi Duch durant una de les seves actuacions | (c) Petit Sabadell

En aquest sentit, un dels moments culminants de la convocatòria va arribar quan es va rendir homenatge a les mestres de música Mariona Molet, Pepita Graell i Montserrat Rafel, artífexs de la importància que es dóna a aquest àmbit a l’escola i que, a la seva vegada, van donar les gràcies a Laura Benesey, directora-fundadora del centre. “Tot plegat no hauria estat possible si ella no ho hagués recolzat”, van dir.

El concert del 60è aniversari va incloure, per exemple, l’actuació de l’exalumne de Sant Nicolau Xavi Duch, actor que ha dedicat la seva trajectòria, majoritàriament, al món dels musicals i que va interpretar-hi un dels temes d’El Petit Príncep, a més d’un duet amb Laura Obradors, mestra de l’escola i cantant habitual a les produccions del cicle Òpera a Catalunya. Tots dos van cantar el Tonight de West Side Story. També va actuar Francesc Membrives, mestre i membre de l’Orquestra d’Acordions de Sabadell, que va deixar l’auditori bocabadat amb una cançó popular russa titulada Ulls negres. El concert va acabar amb la intervenció dels alumnes de sisè de Primària i primer de Batxillerat de Sant Nicolau, que van interpretar conjuntament el Seasons of Love del musical Rent i Quan tot s’enlaira, de Txarango.

Concert Sant Nicolau 03

L’acte va servir per homenatjar les mestres de música | (c) Petit Sabadell

L’acte va comptar també amb la participació de l’Esbart Sabadell Dansaire, del qual forma part Jordi Clapés, coordinador de Secundària del Sant Nicolau. El programa va constar de catorze actuacions. També hi van participar el grup Quel Com, integrat per Elena Cos, Eva Coll i Ariadna Gil; el duet de flautes travesseres integrat per Albert Marín i Maria Vilanova; els alumnes Max Ballesté, Clara Farell, Ivette Manent, Mariona Quirante i Maria Raventós, interpretant una coreografia de l’exalumna Montse Argemí; Jèssica Sánchez i Joan Baptista Torrella, mare i pare d’alumnes; i els exalumnes Andrea Fernández, Oriol Brunet, Marc Rojas, Ariadna Clapés i Núria Clapés.

Els actes de commemoració del 60è aniversari de l’Agrupació Pedagògica Sant Nicolau continuaran el proper divendres,  27 de maig de 2016, amb l’actuació dels alumnes de l’Escola de Música i Arts Sant Nicolau a la plaça del Doctor Robert, al Centre de Sabadell, en la 2a Festa de la Música de Sant Nicolau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.