Publicitat
Publicitat

L’Escola Guixot de Sabadell rep un dels premis Pilarín Bayés per un conte protagonitzat per una nena refugiada

Premis Pilarin Bayés 2016 escola guixot

El jurat dels premis d’aquest any | (c) Cedida

L’Escola Guixot de Sabadell, a la Creu de Barberà, ha guanyat un dels guardons de la tretzena edició dels Premis Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes i adreçat a escoles d’educació Primària. El veredicte d’aquest certamen, convocat per l’Editorial Mediterrània i l’Obra Social de Sant Joan de Déu es va donar a conèixer dissabte coincidint amb la Diada de Sant Jordi. L’Escola Guixot ha estat seleccionada com una de les guanyadores en la categoria de cicle mitjà per un treball realitzat a la classe anomenada amb el pseudònim d’Aroa. Es tracta d’un conte titulat Una vida a Síria i protagonitzat per la Zaira, una nena siriana que en arribar a Barcelona com a refugiada inicia una campanya per aconseguir portar també el seu cosí Jardel, orfe de pare i mare.

En aquesta edició dels Premis Pilarín Bayés s’hi han presentat un total de 1.021 contes procedents d’escoles de tot Catalunya, entre els quals s’han escollit els quinze guanyadors: cinc en cadascuna de les categories, corresponents a cicle inicial (de 6 a 8 anys), cicle mitjà (de 8 a 10 anys) i cicle superior (de 10 a 12 anys). Els contes guanyadors es publicaran properament en un llibre il·lustrat per Pilaríon Bayés.  La temàtica d’enguany era la solidaritat, entesa com la presa de consciència de les necessitats dels altres i el desig de contribuir i col·laborar en la seva satisfacció. El Premi Pilarín Bayés té com a finalitat fomentar la creativitat en l’expressió escrita en català, reforçar les competències lingüístiques dels nens i nenes participants, incentivar l’hàbit de la lectura i fomentar el treball en valors i la reflexió sobre determinades temàtiques.

A partir del que han explicat els nens i nenes de Catalunya, a més, el sociòleg especialitzat en temes d’educació Jordi Collet elaborarà en les properes setmanes l’estudi Escoltem els nens, un treball d’anàlisi fruit del que els participants han interpretat sobre el concepte de solidaritat en els seus 1.021 contes, així com quines són les principals conclusions, els temes més recurrents i els principals valors que se’n desprenen.

Les escoles guanyadores seran convidades a participar el proper 2 de juny en l’acte de lliurament dels guardons, que se celebrarà al Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, a Sant Boi de Llobregat. Les nenes i nens premiats rebran deu exemplars del llibre de contes guardonats, i pels del cicle inicial, un exemplar per cada alumne de la classe guanyadora, així com un lot de llibres. Les escoles dels premiats, d’altra banda, rebran una selecció de llibres d’Editorial Mediterrània i les escoles participants rebran al setembre el llibre dels contes guardonats i l’estudi Escoltem els nens.

En aquesta ocasió, el jurat ha estat presidit per la il·lustradora Pilarín Bayés, i n’han format part Jordi Albertí, Joan Baqués, Ramon Besora, Bruno Cesena, Montserrat Cortina, Víctor Cucurull, Mònica Estruch, Eduard Fornés, Paula Jarrin, Alegria Julià, Gonçal Luna, Meritxell Margarit, Jordi Pou, Lluís Vila d’Abadal, Laura Rubio i Marta Pomés.

Leave a Reply

Your email address will not be published.