ENQUESTA: Com definiríeu el tracte que s’ha dispensat als infants durant l’estat d’alarma per covid-19?

Van ser els primers de confinar-se perquè eren considerats grans “vectors de transmissió” del virus del covid-19, una teoria que, en les darreres setmanes, s’ha posat en entredit. Han estat 45 dies tancats a casa sense poder sortir-ne, s’han tancat les àrees de jocs infantils de parcs i jardins…  Hauran d’acabar el curs telemàticament –els que afortunadament poden– o tornaran a centres educatius transformats per la distància social, l’absència d’activitat lectiva i les restriccions imposades per les autoritats sanitàries. Els més petits, a més, ho hauran de fer en escoles bressol convertides, més que mai, en simples ‘guarderies’, imprescindibles d’altra banda per la conciliació laboral de moltes famílies gràcies a una normativa que, en un principi, no ha tingut en compte les seves necessitats emocionals.

Els petits i petites han estat uns dels grans protagonistes de l’estat d’alarma sanitària, directament a través de les mesures que els afectaven o, indirectament, per la por o la precaució que les mesures generals han provocat a les famílies. A tot plegat, i tenint en compte aspectes com els Drets de la Infància, com qualificaríeu el tracte que s’ha dispensat als infants durant el confinament i la desescalada pel coronavirus?

This poll is no longer accepting votes

Com definirieu el tracte que s'ha dispensat als infants durant l'estat d'alarma per covid-19?
73 votes
Tagged with
  1. Montserrat 12/06/2020, 14:58

    No només han estat els grans oblidats, sinó que s’ha acusat als nens de ser els “dolents” en tota aquesta pandèmia. Se’ls ha tancat a casa com si fóssin ells que haguéssin fet tot el mal.
    Ningú els ha tingut en compte, a molts els hi quedaran seqüeles psicològiques per estar tancats i acusats.
    S’ha fet molt malament.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.