Publicitat
Publicitat

Els Reis d’Orient: “Ha estat un any molt complicat però els nens i nenes de Sabadell ho han fet molt bé” Ses Majestats ja són a Sabadell, ja tenen la Clau Màgica de la ciutat i ja han convertit Fira Sabadell en la Fira Reial

Ses Majestats, amb l’alcaldessa Farrés, a la seva arribada a la Fira Reial | (c) Petit Sabadell

MARC SABATER | Ses Majestats els Reis d’Orient ja són a Sabadell. Tal i com van anunciar fa unes setmanes, han arribat aquest matí, tres dies abans del que es habitual, per tal d’instal·lar-se a la Fira Reial en la que han convertit Fira Sabadell i rebre, des d’allà, tots els petits i petites que els vulguin anar a saludar i hagin aconseguir una de les més de 24.000 cites prèvies posades a disposició de les famílies sabadellenques fa quinze dies. D’aquesta forma supliran la tradicional Cavalcada, que aquest any no es pot fer degut a les restriccions per contenir la pandèmia de Covid-19.

Melcior, Gaspar i Baltasar han vingut a Sabadell en un dels trenets que aquests dies circulen pels eixos comercials de la ciutat. A Fira Sabadell els ha rebut l’Ambaixador, que ja és a la ciutat de fa uns dies, i l’alcaldessa Marta Farrés, acompanyada de regidors de diferents grups municipals. Un cop han comprovat que la Fira Reial estava a punt i que tots els ses patges i ajudants estaven preparats, Ses Majestats han rebut la Clau Màgica de la ciutat de mans de l’alcaldessa. Es tracta de la clau que obre totes les llars de la ciutat i que, per tant, és imprescindible perquè la nit del 5 al 6 de gener puguin deixar-hi alguns dels reglats que han demanat els petits i petites.

Marta Farrés els ha agraït “l’enorme amabilitat” que han tingut venint a Sabadell uns dies abans del que és habitual i ha demanat als visitants de la Fira Reial que siguin “prudents” i respectin totes les mesures de seguretat com l’ús de la mascareta i del gel hidroalcohòlic i la distància de seguretat. Per la seva banda, el rei Ros, que ha pres la paraula en representació dels tres personatges reials, ha explicat que, des d’un primer moment, Ses Majestats van tenir clar que “era impossible no venir”, sobretot després d’un any molt complicat en el qual “els nens i nenes de Sabadell ho han fet molt bé i han tingut molta paciència“. “Per això hem fet tot el possible per fer-los feliços”.

Sa Majestat també ha explicat que fa dies que estan llegint les cartes dels petits i petites sabadellencs i, de fet, a la Fira Reial ja hi han emmagatzemat moltíssims regals a l’espera de poder-los distribuir. A més, han vingut amb tots els seus patges i minairons, que s’encarreguen de recollir les cartes i els xumets que els porten els visitants del recinte i els acompanyen en el seu recorregut pels diferents elements que integren la Cavalcada tradicional i que ara es poden veure de forma estàtica però amb tota l’esplendor habitual. A més, la Fira Reial serveix com a presentació de la nova carrossa de l’Ambaixador, anomenada la Màquina dels Desitjos, i en la qual els minairons processen la il·lusió dels nens i nenes per convertir-la en l’energia que mou l’estel de Nadal.

Res ens farà perdre la il·lusió i la màgia d’aquests dies“, ha conclòs el Rei Ros, abans de dirigir-se a la seva carrossa per tal de rebre els primers visitants de la Fira Reial. La instal·lació, que és realment espectacular, estarà oberta fins el 5 de gener a la tarda tot i que per accedir-hi és imprescindible tenir reserva prèvia i aquestes estan exhaurides des de fa dies. Pels que no hi puguin accedir, el proper dimarts a la tarda es farà una retransmissió en streaming al canal de YouTube de l’Ajuntament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.