Publicitat
Publicitat

El Teatre Sant Vicenç renova el seu muntatge d”Els Pastorets’ per celebrar els 75 anys de funcions de l’obra a la Creu Alta Una campanya de micromecenatge ha permès actualitzar el decorat, el vestuari i la música d'algunes escenes

Els Pastorets del Teatre Sant Vicenç

‘Els Pastorets’ del Teatre Sant Vicenç | (c) Cedida

El Nadal a Sabadell no seria el mateix sense les dues produccions d’Els Pastorets que es poden veure a la ciutat a càrrec de grups com la Joventut de la Faràndula i el Teatre Sant Vicenç. Els farandulers van estrenar el seu muntatge el cap de setmana passat i a partir del proper dia de Sant Esteve, la cartellera es completarà amb la proposta creualtenca, que aquest any arriba completament renovada i modernitzada. Les funcions s’allargaran fins a finals de gener.

Aprofitant que aquest any s’escau el 75è aniversari de la primera representació de l’obra de Folch i Torras al teatre de la Creu Alta, els de Sant Vicenç han emprès una profunda actualització de la seva producció. Durant tot l’any, la comissió d’Els Pastorets ha fet una campanya de micromecenatge amb la qual han aconseguit recollir 10.000 €, diners amb els quals han pogut renovar l’escenografia, la música i el vestuari d’algunes escenes. La gent que cada any és fidel a Els Pastorets de l’elenc tallaret notarà una gran diferència en la posada en escena. “Hem canviat alguns decorats: el poble és completament diferent visualment, la casa d’un dels personatges és corpòria, hi ha nous arbres, una nova masia i un nou vestuari i imatge per a Satanàs”, explica Gerard Tomàs, director de l’obra juntament amb Oriol Rifer.  

Això sí, Els Pastorets són Els Pastorets. Naturalment, ni el guió ni la història no han canviat, però “la gent que ha vingut a veure’ls al Sant Vicenç tota la vida veurà un gran canvi“, reitera Tomàs. “Buscàvem una renovació i hem volgut invertir en decorats i vestuari. La nostra tendència sempre és millorar i per això, hem re-enregistrat la música i hem donat un aire més actual a la producció, però sempre mantenint la tradició“, afegeix.

Aquesta és la primera vegada que el Teatre Sant Vicenç fa una renovació estètica a aquest clàssic nadalenc a través del projecte Tot Suma. Això ha permès afrontar una part important de l’actualització però la comissió encarregada del muntatge vol que la renovació continuï en els propers anys. “Les properes temporades potser afegim alguna millora tècnica més. La tendència sempre és millorar”, explica el director. Centenars d’actors i tècnics es mobilitzen per fer possible cada funció.

Els Pastorets de la Joventut de la Faràndula

‘Els Pastorets’ farandulers | (c) Cedida

El dissabte 23 desembre es farà la gala de presentació d’Els Pastorets Renovats, en la qual es presentaran les novetats i es rendirà homenatge al 75 aniversari de Pastorets a l’escenari del carrer Montllor i Pujal. S’hi representaran les escenes que han patit algun canvi, però interpretades per un repartiment diferent a l’oficial d’aquesta temporada. “Actuaran molts personatges que han sortit als Pastorets en els darrers anys, gent que va sortir més enrera, encara, i també tindrem sorpreses, com gent coneguda que vindrà a fer algun cameo en alguna escena“, avança Tomàs.

Canvis de repartiment a La Faràndula

Pel que fa a la Joventut de la Faràndula, els seus Pastorets ja estan en marxa des de la setmana passada amb un muntatge amb poques novetats respecte al del Nadal passat. Un total de 200 actors i tècnics participen a la proposta, que torna a dirigir Albert González, en aquesta ocasió acompanyat per Montse Serra i Ferran Vidal amb la idea que aquests dos últims agafin les regnes del buc insígnia faranduler a partir de la propera temporada. Els principals canvis de la proposta són de repartiment. S’hi estrenen un nou Rovelló, interpretat per Gorka Planas i un nou Llucifer, que encarna Pol Moix. Tots dos s’alternaran les funcions amb d’altres intèrprets ja coneguts pel públic de La Faràndula.

Leave a Reply

Your email address will not be published.