Publicitat
Publicitat

‘Els Pastorets’ de Sabadell s’avancen de nou al Nadal amb una estrena per partida doble aquest diumenge La Joventut de la Faràndula i el Teatre Sant Vicenç faran en conjunt una vintena de funcions fins el proper gener

Pastorets al Teatre Sant Vicenç

Representació d’Els Pastorets al Teatre Sant Vicenç el Nadal passat | (c) Teatre Sant Vicenç

REDACCIÓ

Els dos muntatges d’Els Pastorets que es poden veure habitualment a Sabadell s’anticipen aquest any al Nadal amb una estrena per partida doble aquest proper diumenge 16 de desembre de 2018. L’indispensable peça nadalenca de Josep M. Folch i Torres torna a escena gràcies als muntatges que n’oferiran, un cop més, la Joventut de la Faràndula i el Teatre Sant Vicenç, al Centre i a la Creu Alta respectivament. L’elenc creualtenc, que acostumava a estrenar Els Pastorets el dia de Sant Esteve, com marca –o marcava– la tradició, n’ha avançat el debut i coincidirà amb els farandulers, que ja fa temporades que van córrer el calendari. El Lluquet i el Rovelló, els protagonistes d’aquesta història que mostra a través de la seva mirada el naixement de Jesús enmig d’una lluita entre el bé i el mal representada pels àngels i els dimonis, pujaran a escena gairebé una vintena de vegades en conjunt fins el proper més de gener: la Joventut de la Faràndula farà una vuit funcions al Teatre La Faràndula, la darrera el dia 13 de gener; mentre que el Teatre Sant Vicenç n’oferirà una desena fins el 20 de gener al seu escenari del Centre Parroquial Sant Vicenç.

La producció creualtenca compta enguany amb la direcció d’Oriol Rifer i Gerard Tomàs com a coordinadors generals, l’Eloi García en la direcció dramàtica i la Júlia Vilalta i l’Albert Mitjans a càrrec dels àngels i els dimonis. Pel que fa el repartiment, la formació ha volgut donar l’oportunitat a nous actors i actrius d’incorporar-se a la seva obra més tradicional, amb el debut de Daniel Berbel com a Lluquet i Jan Daunis com a Rovelló que se sumen als ja veterans Marcel Castillejo i Marc Pont.

El grup del carrer Montllor i Pujal també ha introduït algunes modificacions en el text tradicional per potenciar el personatge de la Isabeló, paper en el que s’estrenen Sílvia Artigas i Júlia Alsina. Els rols infernals es mantindran respecte la temporada passada, amb Lluís Olivella i Jaume Pont com a Satanàs i Aina Rovira com a Llucifer. Pel que fa l’escenografia, continua la renovació iniciada ara fa un any . Es notarà, per exemple, amb innovacions als decorats del bosc nevat i bosc el tenebrós, que comptaran amb elements més realistes. Els canvis més significatius, però, seran visibles a l’infern, amb una nova proposta estètica que no deixarà ningú indiferent, i canvis en els vestuaris de les Fúries de l’Infern i els Pecats Capitals.

Doble elenc faranduler

'Els Pastorets' de la Joventut de la Faràndula

El muntatge de la Joventut de la Faràndula | (c) Joventut de la Faràndula

Els farandulers, per la seva banda, han implicat en el seu muntatge d’aquest any unes dues-centes persones, que representen gairebé un 95 per cent dels socis de l’entitat. La proposta de la Joventut de la Faràndula també estrena direcció, que ha recaigut en Montse Serra i Albert Gorina. Pel que fa el repartiment, s’han produït alguns canvis importants amb la incorporació d’una nova parella de Lluquet i Rovelló, a càrrec de Pol Rosselló i Gerard Escudero, que se sumen a Marc Solé i Gorka Planas. L’antic Llucifer, Ferran Vidal, passarà a interpretar el Satanàs alternat-se amb Pol Berch, i l’elenc infernal es completarà amb Miquel Rosselló i Pol Moix. Es dona la circumstància que Pol Rosselló i Miquel Rosselló, pare i fill en la vida real, seran antagonistes damunt l’escenari en una d’aquelles coincidències curioses que només es donen en muntatges com Els Pastorets, que passen de generació en generació com ha succeït a Sabadell de fa dècades.

Una de les novetats més importants d’Els Pastorets farandulers d’aquest any és que es doblaran tots els personatges per tal de donar l’oportunitat de participar a més membres de la formació. Així, s’incorporen nous actors a personatges que fins ara només tenien un intèrpret, fins i tot en el cas del poble. A banda dels canvis en el repartiment i la direcció, la formació mantindrà la seva essència tan sols amb alguns girs interpretatius i canvis en el vestuari i el maquillatge d’alguns personatges com els Pecats Capitals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.