‘Els Pastorets’ de la Joventut de la Faràndula baten el seu rècord i superen els 6.000 espectadors

President Mas Pastorets de La Faràndula

El president Mas amb l’equip dels ‘Pastorets’ farandulers | (c) David Bisbal, Joventut de la Faràndula

La Joventut de la Faràndula ha tancat una nova temporada d’Els Pastorets batent el rècord històric d’espectadors. Més de 6.000 persones han passat aquest Nadal pel Teatre La Faràndula per veure l’espectacle més emblemàtic –i també més exitós– de la formació sabadellenca. El muntatge s’ha representat en vuit ocasions i ha superat el 70 per cent d’ocupació, una xifra molt difícil d’aconseguir en un teatre com el del carrer Alfons XIII, que supera el miler de persones d’aforament, i que, de fet, ben pocs espectacles assoleixen. “Aquest any, realment, els astres ens han afavorit i tot el que ha passat al voltant d’Els Pastorets ha estat bo“, valora el president faranduler, Salvador Peig. Les funcions van acabar el cap de setmana passat no només amb la platea plena sinó també amb una circumstància especial: la visita del president de la Generalitat Artur Mas, acompanyat de la seva esposa Helena Rakosnik. El president català, que va respondre així la invitació de de la JF, ja havia vist Els Pastorets farandulers de petit perquè la seva mare era de Sabadell i sovint el portava a La Faràndula a veure teatre. “La seva presència és un fet anecdòtic, però ens dóna la certesa que tenim un bon producte entre mans“, valora Peig.

El portaveu del grup atribueix els bons resultats a una “suma de factors”, entre els quals hi ha, per exemple, la renovació efectuada al repartiment, el debut d’una nova direcció de l’espectacle de la mà d’Albert González i la feina de promoció realitzada entre entitats de fora de Sabadell i que s’ha traduït en més de 200 espectadors de tot Catalunya que s’han desplaçat a la ciutat per veure Els Pastorets. També hi ha influït un bon calendari i la feina que en els últims dotze anys s’ha realitzat per consolidar el muntatge i convertir-lo en un referent a escala catalana. La contraprestació és, però, que la xifra d’espectadors és difícilment superable donat, per exemple, que no es pot augmentar el nombre de funcions perquè el teatre municipal té un calendari molt acotat. En aquest context, “l’objectiu és mantenir aquest nivell d’entrada“, adment Peig.

Els Pastorets de la Joventut de la Faràndula

Pol Berch i Marc Granado | (c) David Bisbal, Joventut de la Faràndula

Aquest rècord històric arriba, a més, en un “moment dolç” per la Joventut de la Faràndula, que acaba d’estrenar una nova seu social en unes dependències cedides per l’Ajuntament al mateix carrer Alfons XIII, al costat de La Faràndula, i que en els darrers anys ha sumat alguns èxits sonats a la cartellera local de la mà dels musicals de gran format basats en contes clàssics i de producció íntegrament pròpia. “Estem passant una època molt bona, no només pels Pastorets sinó perquè, en general, intentem oferir un producte de molta qualitat i, fins i tot, amb alguns tocs professionals“, explica el president per qui “el futur és molt bo” degut a la qualitat dels equips de treball dels quals disposa l’entitat.

Els Pastorets de la Joventut de la Faràndula d’aquest any no només han estrenat director sinó que també han incorporat novetats tècniques com una nova banda sonora o un nou vestuari per alguns dels personatges. La idea d’Albert González, que s’estarà un temps al capdavant del muntatge, és anar incorporant novetats per renovar-lo poc a poc, sense que perdi la seva essència. Al capdavant han repetit Marc Granado i Pol Berch com a Lluquet i Rovelló, Miquel Roselló i Albert Grimau (Satanàs); i Albert Mimó i Arnau Solsona (Llucifer). L’espectacle és possible gràcies a la participació d’un centenar d’actors i actrius i una vintena de tècnics.

Concurs de cuplets

Com cada any, s’ha desenvolupat un Concurs de Cuplets, que ha arribat a la seva onzena edició amb l’objectiu que siguin els propis espectadors els que escriguin les lletres dels cuplets que en Lluquet i en Rovelló canten al segon acte. Aquest any, el certamen se l’han endut Miquel Roselló i Hèctor Villanueva i no hi han faltat les lletres relacionades amb el procés català.

Malgrat que s’ha tancat la temporada de Pastorets convencionals, el cicle relacionat amb l’obra de Josep Maria Folch i Torres no s’ha acabat. El pròxim 24 i 25 de gener els alumnes del Taller de Teatre Infantil i l’Aula Jove de Teatre, les dues canteres de l’entitat, tindran l’oportunitat d’encarnar els protagonistes de dels anomenats Pastorets Infantils en dues funcions que, com és habitual, es realitzaran a LaSala Miguel Hernández, a la Roureda. “Són unes representacions molt entranyables perquè reuneixen els familiars dels intèrprets i perquè l’espai on es desenvolupen és molt agraït”, explica Salvador Peig. “Per als participants, actuar davant d’una platea plena és molt important”, afegeix.

Leave a Reply

Your email address will not be published.