La Joventut de la Faràndula torna a convertir La Faràndula en ‘El món del Màgic d’Oz’

El món del Màgic d'Oz

Xavi Clapés, Miquel Roselló i Marc Granado | (c) David Bisbal / Joventut de la Faràndula

Un cop digerit l’èxit d’Els Pastorets, que aquesta temporada han batut el rècord d’espectadors, la Joventut de la Faràndula torna a partir d’aquest cap de setmana al Teatre La Faràndula de Sabadell amb la reposició d’un dels seus grans èxits, El món del Màgic d’Oz, un espectacle que “ja es pot considerar que comença a ser tot un clàssic” segons el seu autor i director, Quim Carné. La producció que torna a l’escenari del carrer Alfons XIII es va estrenar fa gairebé un any però, de fet, és un revival del muntatge original, estrenat fa quinze anys. Només s’han fet lògics canvis de repartiment i s’hi ha afegit una cançó nova, obra de Joan Bta. Torrella, que signa els temes de l’espectacle. Montse Argemí, de l’escola de dansa Bots, s’ha encarregat de les coreografies.  En aquesta nova tanda de funcions, El món del Màgic d’Oz es podrà veure durant tres caps de setmana, cada dissabte i diumenge a la tarda.

La seva reposició implicarà que els espectadors sabadellencs tindran al seu abast dos dels espectacles de més èxit de la cartellera local. A la tradicional acceptació que té aquest muntatge faranduler (i que s’ha repetit cada cop que s’ha programat), s’hi suma l’èxit que des de la setmana passada està experimentant Charlie i la fantàstica fàbrica de xocolata, una producció del Teatre Sant Vicenç recent estrenada però que ja ha exhaurit les localitats de totes les funcions previstes fins a finals de març, cosa que ha obligat als seus responsables a anunciar una pròrroga durant cinc caps de setmana.  Els farandulers creuen que hi ha espai per tal que les dues produccions convisquin a la cartellera perquè “cadascú [la Joventut de la Faràndula i el Teatre Sant Vicenç] té el seu públic i, en qualsevol cas, la ciutat es prou gran i hi ha prou funcions com perquè tothom qui vulgui pugui anar a veure les dues obres“, valora Carné.

El Món del Màgic d'Oz 2

Alba Grau i Jèssica Martín | (c) David Bisbal / Joventut de la Faràndula

Basada en la novel·la de LF Baum, l’argument d’El món del Màgic d’Oz gira al voltant de la Dorothy, una nena a la qual un cicló transporta fins a un món màgic anomenat Oz on viurà diferents aventures en el seu intent per tornar a casa acompanyada d’un lleó, un espantaocells i un home de llauna. És una proposta “molt visual, colorista i amb molt ritme”, diu Carné. Alba Grau protagonitza l’espectacle com a Dorothy, secundada per Xavi Clapés (Espantaocells), Miquel Roselló (Home de llauna), Marc Granado (Lleó), Cristina Barbero (Linda), Jèssica Martín (Bruixa de l’Oest) i Cesca Andrés (Bruixa de l’Est). A la producció hi intervenen fins a una cinquantena d’actors.

Mentrestant, la Joventut de la Faràndula avança en el seu projecte estrella d’aquesta temporada, el musical Hansel i Gretel, que està previst estrenar el proper mes de maig amb música de Xasqui Ten, coreografies de Montse Argemí i direcció de Salvador Peig i Maria Pla. I, a més llarg termini, Quim Carné també està escrivint el guió d’una nova producció de la qual només avança que “serà un musical basat en un clàssic que no s’ha fet mai a Sabadell“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.